2.679 visokoškolaca dobilo mogućnost da se stručno osposobljava kod izabranog poslodavca
Ilustracija

2.679 visokoškolaca dobilo mogućnost da se stručno osposobljava kod izabranog poslodavca

Nakon elektronski sprovedenog povezivanja poslodavaca i korisnika, na osnovu prosječne ocjene potencijalnih korisnika i izabranih preferenci, ukupno 2.679 lica je dobilo mogućnost da se stručno osposobljava kod izabranog poslodavca, dok 195 lica nije dobilo poslodavca.

Za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, koji se realizuje desetu godinu zaredom, ukupan broj oglašenih mjesta za stručno osposobljavanje od strane poslodavaca je 12.560, od čega u privatnom sektoru 8.333, a u javnom sektoru 4.227 mjesta, saopštio je Zavod za zapošljavanje.

Visokoškolci koji nemaju radnog iskustva i nalaze se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje imali su mogućnost da se prijave za učešće u Programu u periodu od 20. oktobra do 20. novembra 2021. godine.

Tabelu povezanih poslodavaca i korisnika možete preuzeti na ovom linku

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.