Ilustracija

"Plavo bijela" rapsodija desetkovane Budućnosti po notama Džastina Kobsa

Budućnost VOLI je deklasirala Cedevita Olimpiju u okviru 5. kola Evrokupa 91:60 (19:16, 22:17, 22:12, 28:15).

 "Plavo-bijeli" nisu mogli da računaju na Edina Atića, Vilija Rida, Igora Drobnjaka i Danila Nikolića. 

Pa opet i pored toga sjajna energija, odlično postavljena odbrana i fenomenalni Džastin Kobs, navodi se na sajtu podgoričkog kluba.

Postoji izreka za šutere "kada krene i frižder bi ubacio u koš". To može da se kaže večeras za našeg pleja. 

Ubacio je 33 poena (samo tri promašaja iz igre 3/3 za 3 poena, 12/12 za slobodna bacanja), 5 asistencija i 4 ukradene lopte za PIR nestvartnih 44 (velika šansa za MVP-a cijelog kola Evrokupa). 

Odlično ga je ispratio Džejkob Vajli sa 15 poena (samo jedan promašaj iz igre, 3/4 za 3 poena) i 6 skokova. 

Petar Popović je odigrao takođe sjajno sa 13 poena i 4 asisitencije. Naš Petar je posebno dobar bio u ulozi backup plaje, u odsustvu Igora Drobnjaka. 

I naš coach Aleksandar Džikić je fenomenalno vodio utakmicu. Odbrana je perfektno bila postavljena, a najbolji strijelci COL su bili totalno odsječeni. 

Džikić je na parket poslao prvu petorku Džastina Kobsa, Petra Popovića, Vladimira Micova, Džejkoba Vajlija i Zorana Nikolića. 

Kobs otvara poentesku noć Budućnosti sa sjajnim ulazom i polaganjem, uz koji je dobio i faul. 

Popović je sjajno prodro u srce protivničkog reketa i asistirao za Nikolića koji je zakucao. Suad Šehović je još jednom pokazao kapitenski gen, sjajnim požrtvovanim bacanjem za loptu. 

Odbrana naše ekipe je u prvoj dionici bila na visini zadatka, u prvih osam minuta imali smo čak 5 ukradenih lopti. 

Kobs je predvodio naš napad sa 9 poena. Petar Popović odličnim ulazom otvara drugu četvrtinu. Dolazimo do 7 poena prednosti, ali gosti uspjevaju da se vrate u meč i izjednače.Kobs je pored sjajne ofanzive i u defanzivi bio sjajan, a posebno se istakla blokada Jaki Blažiću. Džejkob Vajli je u jednoj tranziciji iskoristio pas Popovića i pokazao da i u odsustvu Vilija Rida, imamo igrača koji može atraktivno da zakuca. Ponovo su naši momci "zategli odbranu", a u seriji su pogađali Popovič, Jagodić Kuridža, da bi Micov trojkom odveo naš tim na deset poena prednosti. Micov otvara poluvrijeme novom trojkom. Sjajna energija Džikićeve ekipe na parketu, dosta dobra odbrana timska. Utakmica je ušla u seriju grešaka i jedne i druge ekipe. A onda je uslijedio Kobs SHOW. Naš plej je vezao tri trojke za redom i poveo nas na 15 poena razlike. Di Džej Sili nije želio da se njegov saigrač osjeća "usamljeno", pa je na Kobsov pas pogodio i on trojku sa 8 metara, piše na sajtu Budućnost Voli.

Rapsodija Džikićevih momaka je nastavljena i u posljendjoj dionici. 

Vajli ponovo pokazuje svoju elevaciju, atraktivnim zakucavanjem, a onda u odbrani još atraktivnijom rampom. 

Sili podiže cijelu salu na noge novom trojkom iz daljinje za nevjerovatnih +25. 

A onda je uslijedio show Vajlija koji je po ugledu na Kobsa pogodio tri trojke. 

Na kraju ubjedljivih 31 poen razlike za prvo mjesto u grupi. 

Idući meč igrajusa Partizanom u Beogradu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.