DPS Kolašin: Novi Opštinski odbor i nova energija sa ciljem da Kolašin ostane crnogorski i antifašistički

Jučerašnjom 9. Opštinskom izbornom konferencijom DPS u Kolašinu, na kojoj je izabran novi saziv Opštinskog odbora, nastavljen je trend kadrovskog jačanja naše partije, saopšteno je iz Opštinskog odbora te partije,.

"Građanima i delegatima je poslata poruka da reformski put DPS nema alternativu i da predstavlja jedini mogući put izborne pobjede na lokalnim izborima koji bi u našem gradu trebalo da se održe na proljeće sljedeće godine", naglasili su iz DPS-a.

Prisutne je pozdravio generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović koji je saopštio da aktuelna vlast sprovodi neodgovornu politiku, i da u nacionalnom smislu pokazuje političku izdaju.

“Vlast u medijskom smislu pokazuje jednoobrazni javni nastup kojim se ruše sve stepenice civilizovane komunikacije. U kulturnom smislu, to je taj nakazni spoj primitivizma i vjerskog fanatizma koji šteti svima, i političkim partijama i građanima. Zato moramo uraditi sve da skratimo vrijeme trajanja ovoj nakaradnoj vladi koja vrijeđa inteligenciju svakog zdravorazumnog čovjeka”, poručio je Bogdanović.

Članica Predsjedništva i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković, u svom obraćanju je istakla da su danas u Crnoj Gori strijeljani građansko društvo, sekularnost, ekonomska stabilnost i bezbjednost.

“Premijer Krivokapić izigrava Tantala, a htio je da bude Prometej. Sa mitskih visina pao je na laže i paralaže obećanog svijeta koji se iz Amerike priviđa ministru Džordžu Maršalu, u tviter zajednici poznatom kao Miki. Ministar Spajić je najpopularniji apostol Krivokapićeve vlade, jer je za manje od godinu doktorirao na populizmu i blefiranju. Crnogorsko društvo izgleda kao crtani film, dok je stvar mnogo ozbiljnija, mi živimo u totalitarnom sistemu, đe vlada tiranija uzaludnosti, diktatura površnosti, neznavenosti i zluradosti”, rekla je Vuković.

Poslanica Marta Šćepanović je kazala da su ugroženi svi temeljni učinci DPS postignuti u prethodnom periodu, da je ugrožena država Crna Gora, njen evropski put, evroatlanski autoritet i multietnički sklad.

“Izborna konferencija i nova energija koju će donijeti novi članovi i članice Opštinskog odbora treba da budu odgovor svakodnevnom urušavanju naše države i njenih institucija. Ovo je prvi korak u pripremi lokalnih izbora za koje moramo dati sve od sebe da Kolašin ostane crnogorski i antifašistički”, poručila je Šćepanović.

U svom obraćanju predsjednica Ženske alijanse Drita Llolla je istakla posebnu važnost Kolašina, njegovo antifašističko nasljeđe kao i brojne prirodne resurse koje posjeduje.

“Revitalizacijom Alijanse žena šaljemo poruku da će DPS nastaviti da promoviše mentalitet u kojem je glavni pokretač društva – pojedinac, bez obzira na pol, njegov kreativni i intelektualni capital”, saopštila je Llolla.

Jučerašnjoj konferenciji osim generalnog sekretara Bogdanovića, poslanica Vuković i Šćepanović, predsjednice AŽ Drite Llolle, prisustvovali su i članovi Predsjedništva Nikola Rakočević i Andrija Nikolić, šef Kluba poslanika DPS Danijel Živković, koordinator ispred Izvršnog odbora Radule Novović, članovi Glavnog odbora iz našeg grada, kao i drugi gosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.