Vlada Austrije donijela tešku odluku:
Ilustracija

Vlada Austrije donijela tešku odluku: "Lokdaun" za nevakcinisane stupio na snagu

Austrija od ponedeljka uvodi stroga ograničenja kretanja i kontakata za osobe koje nisu vakcinisane ili preboljele koronavirus, odlučila je austrijska vlada.

"Mi smo se teška srca odlučili na ovaj korak“, rekao je austrijski kancelar Aleksander Šalenberg nakon sastanka kabineta u nedelju.

Po toj odluci, kojoj je cilj da ograničenjem socijalnih kontakata smanji munjevit porast broja zaraženih, ali i da privoli što više stanovnika na vakcinisanje, osobe koje nisu vakcinisane ili preležale koronavirus smiju svoj stan da napuste samo u izuzetnim slučajevima poput nabavke životnih namirnica, posjeta ljekaru ili apoteci ili odlaska na posao.

Ova mjera je za sada ograničena na deset dana, a prema podacima vlade ovom mjerom je pogođeno oko dva miliona građana Austrije.

Šalenberg je objasnio da sedmodnevna incidencija među onima koji nisu vakcinisani iznosi više od 1.700.

"Sada moramo svim silama povisiti sramotno nisku stopu vakcinisanosti. Sa stopom koju imamo sada, nikad nećemo izići iz začaranog kruga“, rekao je Šalenberg.

On je najavio da će mjera ‘lockdowna’ biti sistemski kontrolisana. U Austriji je trenutno u potpunosti vakcinisano 65 odsto građana.

Već sad za nevakcinisane vrijede stroga pravila ograničenja pristupa ugostiteljskim, sportskim i kulturnim objektima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.