Tadić: U Vučićevoj Srbiji se ne hapse oni koji crtaju murale ratnim zločincima
Boris Tadić

"Podrška Aidi Ćorović i svima koji imaju hrabrosti da se suprostave režimu"

Tadić: U Vučićevoj Srbiji se ne hapse oni koji crtaju murale ratnim zločincima

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić izrazio je u utorak podršku aktivistici za ljudska prava Aidi Ćorović, koja je privedena nakon što je jajima gađala mural ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Tadić je istakao kako se “u Vučićevoj Srbiji ne hapse oni koji prave murale ratnim zločincima i slave ih, već oni koji izražavaju opravdani bunt protiv toga”.

“Podrška Aidi Ćorović i svima koji imaju hrabrosti da se suprotstave režimu koji slavi zločine”, poručio je bivši predsjednik Srbije.

Podsjećamo, Aida Ćorović, koja je juče privedena nakon što je bacila nekoliko jaja na mural ratnog zločinca Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu, puštena je iz sinož policije. Aktivisti sa porukom “mural mora pasti” zbog njenog privođenja okupili su se ispred Doma sindikata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.