Savković Vukčević: Udružen poduhvat da se zatvori FCJK - neće uspjeti
Nela Savković Vukčević, Foto: DPS

Savković Vukčević: Udružen poduhvat da se zatvori FCJK - neće uspjeti

Udruženi poduhvat raznih ministara Vlade, da zatvore Fakultet za crnogorski jezik i književnost – neće proći, saopštila je danas Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

"Akciju koju je inicirala i vodi Vesna Bratić, tako što uskraćuje redovno finansiranje Fakultetu, nastavio je Milojko Spajić, odlukom da se ukine finansiranje za tri čuvara koja su činila obezbjeđenje ove ugledne institucije. Riječ je o još jednoj u nizu odluka čiji je cilj da se FCJK kazni za otpor koji pruža bezumnim potezima ove vlasti", navela je Savković Vukčević.

Na ovaj način kako dodaje Krivokapić, Bratić, Spajić istovremeno pokušavaju da postepeno, korak po korak, opstruišu afirmaciju crnogorskog jezika i književnosti, kao i promociju montenegristike, nadajući se da će na taj način naštetiti crnogorskom identitetskom pitanju.

"Zahtijevamo od svetosavskih eksperata, da prestanu sa svojim jeftinim provokacijama i da FCJK tretiraju u skladu sa zakonom, položajem i značajem koji ova insitucija ima za državu Crnu Goru", zaključila je članica Izvršnog odbora DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.