Sedmogodišnja djevojčica na respiratoru
Ilustracija

Sedmogodišnja djevojčica na respiratoru

Djevojčica (7) priključena je na respirator zbog komplikacija sa koronavirusom na Institutu za majku i dijete "Dr Vukan Čupić" u Srbiji.

"Djevojčica koja je kod nas transportovana iz KBC "Dr Dragiša Mišović" ima nefrološku bolest, i ona je od četvoro intubirane djece jedina sa komorbitetom, odnosno pratećim hroničnim oboljenjem", kazali su iz te ustanov za "Novosti".

"Prema svim parametrima ona je, ipak, u nešto boljem stanju nego šestomjesečna beba i dvoje tinejdžera za koje se već dugo borimo", dodali su.

Prvo troje djece u Srbiji koja su sa kovid 19 priključena na respiratore su sve vrijeme na ivici života.

"Borimo se danonoćno, ovo je vrhunska medicina u našim uslovima, sa svom neophodnom najmodernijom opremom za monitoring ovakvih slučajeva, ali su pomaci, nažalost, gotovo nikakvi", kazao je Predrag Minić, inače pulmolog u ovoj ustanovi i član Kriznog štaba Vlade Srbije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.