Slučaj oružane pljačke u NK: Nikšićanin danas kod tužioca, krivično djelo još uvijek nije rasvijetljeno
Foto:Screenshot

Slučaj oružane pljačke u NK: Nikšićanin danas kod tužioca, krivično djelo još uvijek nije rasvijetljeno

Nikšićanin M.K. koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u oružanoj pljački u kojoj je život izgubio radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak, biće danas sproveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici, kazao je načelnik CB Nikšić Dragoljub Peković. On je dodao da krivično djelo nije u potpunosti rasvijetljeno, ali da nije povezano sa kriminalnim klanovima.

U oružanoj pljački koja se dogodila prije dva dana u Nikšiću život je izgubio radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak, a oteto je oko 380 hiljada eura koje su bile namijenjene za isplatu penzija. Policija je uhapsila dvije osobe osumnjičene da su učestvovale u ovom neviđenom razbojništvu.  

Načelnik CB Nikšić tvrdi da se ovo krivično djelo ne može dovesti u vezu sa određenim kriminalnim grupama. 

"Tačno je da je učestvovalo više lica, da krivično djelo nije u potpunosti rasvijetljeno. Mi ćemo nastojati da ovo djelo izvedemo do kraja sa svim činjenicama i dokazima", kazao je on. 

Peković je u Jutarnjem programu TVCG kazao da je policija brzo djelovala.

“U ovom trenutku možemo da vam saopštimo da su slobode lišena dva lica i to M.K. iz Nikšića, star 40 godina koji je, da kažem povratnik u izvršenju krivičnih djela i S.A. star 27 godina iz BiH. On je lišen slobode u mjestu Bileća. Ova dva  lica koja su uhapšena dovode se u vezu sa izvršenjem teškog krivičnog djela za šta Uprava policije raspolaže određenim dokazima”, kazao je Peković.

On je saopštio da će M.K. danas biti sproveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici, dok se u BiH sprovode određene tužilačko-policijske aktivnosti kada je  u pitanju S.A. 

Peković nije mogao da otkrije da li policija traga za još jednom osobom.

"Zbog istrage mogu samo da kažem da krivično djelo nije u potpunosti rasvijetljeno", naglasio je načelnik CB Nikšić.

Rukovodilac Kriminalističke policije CB Nikšić Radovan Radulović kazao je da su svi granični prelazi bili obaviješteni i sektor granične policije je odmah reagovao.

“Tačno je da je u izvršenju ovog djela korišćeno putničko motorno vozilo. U veoma kratkom roku je pronađen zapaljen automobil. Sve ovo govori o tome da se radi o licima koja su raspolagala određenim podacima o isporuci novca, vremenu, načinu i mjestu transporta”, objasnio je Radulović.  

Radulović je kazao da će u narednom periodu nastaviti istragu dok se ovo djelo u potpunosti ne rasvijetli. 

Peković je kazao da je, kada se izuzme ovaj događaj, bezbjednosna situacija u Nikšiću dobra. 

"Građani Nikšića se mogu sigurno i bezbjedno osjećati. Ovom prilikom bih pozvao sve njih da imaju povjerenje u policiju, da gradimo zajednički odnos. Mi smo tu za njih 24 sata i to je neophodno da naš grad bude bezbjedan", zaključio je on. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.