Da li će se desiti rebrendiranje vijeka?
ilustracija

Da li će se desiti rebrendiranje vijeka?

Gigant društvenih mreža Fejsbuk planira da sljedeće nedjelje rebrendira kompaniju pod novim imenom, izvijestio je u utorak sajt ”Verge” pozivajući se na izvor koji ima direktna saznanja.

Očekuje se da će osnivač i direktor Mark Zakerberg to zvanično objaviti naredne nedjelje na godišnjoj kompanijinoj konferenciji 28. oktobra.

Kako prenosi britanski Gardijan, to će biti slično poput ”Gugla” koji je promijenio ime krovne kompanije u ”Alfabet”, rebrendiranje će vjerovatno pozicionirati ”Fejsbuk“ kao krovnu kompaniju sa brojnim aplikacijama u svom sklopu, poput Instagrama, Votsapa, Okulusa…

Gardijan je pokušao da potvrdi ovu informaciju, ali je portparol ”Fejsbuka” rekao da ta kompanija ”ne komentariše glasine”.

Potencijalno rebrendiranje dolazi u vrijeme kada se ”Fejsbuk“ nalazi pod velikim pritiskom zbog pojavljivanja uzbunjivačice Frensis Hojgen, koja je američkom Kongresu rekla da je ta kompanija ”stavila astronomski profit ispred interesa ljudi“, da škodi djeci i destabilizuje demokratske režime širom svijeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.