Uručeni vaučeri četvrte faze projekta
Foto: Mediabiro

Uručeni vaučeri četvrte faze projekta "1000 plus "

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma organizovalo je četvrtu dodjelu vaučera četvrte faze projekta „1000+“.Kroz prethodne tri dodjele, ukupno je uručeno 412 vaučera. Vaučer je dobilo 191 prioritetno lice i 221 građanin koji pripadaju ciljnim grupama.

U Multimedijalnoj sali Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma kroz četvrtu fazu uručeni su  49 vaučera i to: 20 vaučera zaposlenima u javnom sektoru, 13 vaučera mladim bračnim parovima do 35 godina života i 16 vaučera ostalim korisnicima.

Kako je kazala Radmila Lainović  v.d. generalne direktorice Direktorata za razvoj stanovanja i legalizaciju,  projekat „1000plus“, se sprovodi u kontinuitetu od 2010. godine, i predstavlja , kako je navela, projekat socijalnog stanovanja za građane sa srednjim i nižim primanjima koji po tržišnim uslovima ne mogu riješiti stambeno pitanje.

“Koristim priliku da se zahvalim svim partnerima u projektu koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji u interesu građana Crne Gore, prvenstveno Banci za razvoj Savjeta Evrope koja je prepoznala značaj i važnost ovog projekta za crnogorsko društvo i građane i po četvrti put podržala projekat, i naravno bankama i investitorima koji su uzeli učešće u Projektu i Notarskoj komori Crne Gore“, rekla je ona.

Lainović ističe da su se potrudili da  obezbijede najpovoljnije uslove za građane Crne Gore, kako bi im pomogli u rješavanju jednog od najvažnijih životnih pitanja.

"Prije svega, obezbijedili smo ubjedljivo najpovoljniju kamatnu stopu 2.99% - fiksnu, bez obaveznog učešća u kupoprodajnoj vrijednosti nekretnine. Obrada kredita je 0.3%, što je još jedna od povoljnosti, a period otplate kredita do 240 mjeseci. Takođe, kroz saradnju sa Notarskom komorom CG, obezbijeđen je popust od 50% na notarske usluge.

Kao novinu u ovoj fazi Lainović ističe ponuda izgrađenih stanova.

"Podsjetiću da je javnim pozivom data mogućnost da se kroz ovu fazu mogu kupiti svi izgrađeni stanovi koji su dostupni na tržištu (u vlasništvu i fizičkih i pravnih lica), bilo da se radi o starogradnji ili novogradnji, te smo ovim doprinijeli da je, uslovno rečeno, ponuda stanova u ovoj fazi „neograničena. Ovo podrazumijeva, da građani sami mogu naći stan na tržištu i isti kupiti uz prethodnu prijavu“, poručila je Radmila Lainović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.