Đukanović: Nikčević je doprinio trajnom utemeljenju posebnosti crnogorskog jezika
Milorad Nikčević

Đukanović: Nikčević je doprinio trajnom utemeljenju posebnosti crnogorskog jezika

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Milorada Nikčevića njegovoj porodici.

"Poštovana porodice Nikčević, Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg supruga, oca i djeda Milorada Nikčevića, istaknutog naučnika, uglednog profesora i člana DANU, koji je dao nesebičan doprinos naučnom i kulturnom razvoju savremene Crne Gore i obnovi njenog nezavisnog državnog puta. On će ostati upamćen kao jedan od ključnih utemeljivača savremene montenegristike, i dosljedan borac za promociju i odbranu crnogorskog identiteta i vrijednosti našeg građanskog društva.¨ poručio je Đukanović.

Istakao je da Nikčević svojim naučnim radovima i stručnim javnim angažmanom je doprinio trajnom utemeljenju posebnosti crnogorskog jezika i njegovih lingvističkih i kulturnoistorijskih korijena. Kao što je neprocjenjiv i njegov doprinos izučavanju književnih i sveukupnih crnogorsko-hrvatskih veza i vjekovnih prožimanja, a time i revitalizaciji i osavremenjavanju tradicionalno prijateljskih odnosa između naših naroda i zemalja.

¨Zajedno sa vama danas ga žale mnogi prijatelji i poznanici, brojne kolege, studenti i poštovaoci kako u njegovoj Crnoj Gori, tako i u njegovoj Hrvatskoj. Molim vas da primite izraze najdubljeg saučešća." zaključio je Đukanović:

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.