Novaković-Đurović: Snažna podrška SAD-a i Velike Britanije potvrda ispravnosti naše politike i prioriteta
Ana Novaković-Đurović

Novaković-Đurović: Snažna podrška SAD-a i Velike Britanije potvrda ispravnosti naše politike i prioriteta

"Raduje nas što naši ključni NATO partneri prepoznaju ostvarene rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. To su u svom autorskom tekstu istakle ambasadroke SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke i ambasadorka Velike Britanije, Karen Medoks",saopštila je Ana Novaković-Đurović, politička direktorka URA.

"Posebno smo ohrabreni stavom u vezi sa nalaženjem ravnoteže u ostvarivanju vjerskih prava i građanskih sloboda prilikom ustoličenja mitropolita SPC, u jednom izuzetno teškom društveno-političkom kontekstu", kazala je ona.

Nvaković-Đurović ističe da je potvrđeno ono na čemu URA insistira mjesecima, a to je uspostavljanje profesionalnih institucija u tužilastvu i pravosuđu.

"Formiranje Tuzilačkog savjeta, koji je za URU jedan od ključnih pripriteta, bio bi prvi važan korak na ovom putu. 

Ovakve poruke za nas su veliki podstrek da nastavimo u pravcu stvaranja svih preduslova za uspostavljanje vladavine prava u Crnoj Gori, na jasnom evroatlantskom kursu koji nema alternativu. 

URA  je odabrala  da se bavi suštinskim pitanjima za razvoj našeg društva, među kojima svakako nisu najvažnija pitanja identiteta, koja u Crnoj Gori samo produbljuju nedopustive podjele", zaključuje Novaković Đurović.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.