Čanak:
Nenad Čanak

Čanak: "Srpski svet“ je samo “Velika Srbija” sa lažnom ličnom kartom

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, rekao je za N1 Sarajevo da je "srpski svet samo velika Srbija sa lažnom ličnom kartom".

Povodom obilležavanje Dana srpskog jedinstva i da li je dobio poziv da prisustvuje svečanosti, Čanak je rekao:

“To nije dan srpskog jedinstva, nego je to dan političkog jedinstva, pristalica etnocentrične politike ‘Velike Srbije’, a ja nemam tu šta da radim. U ‘Sjevernoj BiH’ postoji potreba za stalnim izazivanjem konflikta zato da bi se na njima živjelo, jer kada ne bi ‘Sjeverna BiH’ izazivala tu količinu stalnih stresova prijetnjom da će se odvojiti od svoje matične države, od čega bi živjeli? Šta bi bio tačno politički narativ ‘Sjeverne BiH’ ako ne bi bilo nekakavo ‘srpsko jedinstvo’ i nekakva prijetnja secesijom”, kazao je Čanak.

Govorio je i o Miloradu Dodiku, rekavši da ga zna kad je bio socijaldemokrata, "kleo se u BiH i kleo se u mir“.

“Kleo se u to da su Mladić i Karadžić ratni zločinci, što i jesu. To što nema nikakve veze sa današnjom retorikom gospodina koji caruje ‘Sjevernom BiH’, na način koji je zaista nevjerovatan”, istakao je Čanak, dodavši:

“Sjeverna BiH’ od kada je postala entitet, nikako da prihvati BiH kao svoju državu, što ona sasvim sigurno jeste. Sjeverna BiH mora shvatiti da je dio BiH ili je uzročnik takve nesreće iz koje će nestati i ‘Sjeverna BiH’, ali i deo Zapadnog Balkana”, naveo je.

Komentarišući posljednja dešavanja u Crnoj Gori, rekao je da su samo crnogorske patriote na Cetinju spriječile građanski rat postavljanjem barikada oko Cetinja.

“Jer da su u Cetinje ušli hiljade onih koji su navodno verski fanatici pravoslavne crkve, pa su hteli da dođu i prisustvuju ustoličenju episkopa Joanikija, vi biste imali na Cetinju ulične borbe”, rekao je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.