Pripadnici Gorske službe spašavanja nakon 12 sati spasili 45-godišnju Slovenku na Durmitoru
Foto: Gss

Nepovrijeđena stigla na Žabljak

Pripadnici Gorske službe spašavanja nakon 12 sati spasili 45-godišnju Slovenku na Durmitoru

Spasilačka akcija na Durmitoru koja je započela predhodne noći oko 21h okončana je.

Podsjećamo, poziv za pomoć putem OKC 112 Direktorata za zastitu i spašavanje uputila je 45-godišnja državljanka Slovenije Tanja Pucelj Vidović.

Ona se naime oko 21 sat izgubila u reonu Samara, odakle je uputila poziv za pomoć.

4

Pripadnici Gss-a su ubrzo nakon poziva stigli do lokaliteta sa kog je upućen poziv međutim nijesu na licu mjesta zatekli traženu osobu.

Vidović je nakon davanja koordinata i upućivanja poziva nastavila kretanje, čime je i otežala spasilačku akciju.

"Naši spasioci su svjetlosni signal uočili u reonu ispod Bobotovog kuka (lokalitet Soa đevojka). U ranim jutarnjim satima pripadnici Gss-a stigli su do držaljanke Slovenije i uspješno je evakuisali iz stijene. Ona je nepovrijeđena i u pratnji spasilaca je stigla na Žabljak", saopšteno je iz GSS-a.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.