Kabinet Krivokapića: Izvjesni samo predsjednički izbori
Zgrada Vlade

Kabinet Krivokapića: Izvjesni samo predsjednički izbori

Novim pokušajem zamjena teza i manipulacija, lider opozicionog DPS-a nastoji da homogenizuje one lakovjerne iz okruženja kojih je sve manje, ističu iz Kabineta predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, reagujući su na intervju predsjednika države Mila Đukanovića hrvatskom Jutarnjem listu.

"Još uvijek predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, koji najavljuje nove izbore, djelimično jeste u pravu. Pošto je u toku skupštinska procedura za njegovo razrješnje zbog prekoračenja nadležnosti i kršenja principa sekularnosti, predsjednički izbori su jedini koji su u ovom momentu izvjesni. Nakon što mu je propao plan da huškajući građane Crne Gore jedne na druge, te kršeći Ustav ugrozi multivjerski i multinacionalni koncept, Đukanović ne odustaje od destruktivnog i suludog djelovanja, koja ga čvrsto pozicioniraju kao remetilačkog faktora.Odbjegli vođa propalog puča na Cetinju, mora biti svjestan da njegova politika koja se samo zasniva na iznalaženju stranih i domaćih izdajnika, od hrvatskih, crnogorskih, albanskih, a sada srpskih, ne može zamagliti ličnu namjeru da spriječi Crnu Goru na putu pomirenja, ekonomskog progresa, oslobođenja zarobljenih institucija i integracije u Evropsku Uniju", poručili su iz kabineta Krivokapića.

Ističu da je Đukanović svojim proročkim govorom početkom devedesetih, dok je ratovao za mir, i progonio pristalice nezavisne Crne Gore, najbolje opisao svoje današnje političko djelovanje.

"On je tada ono što danas zastupa nazivao bolesnim halucinacijama, u kojima se u dobroj mjeri tražio, a sve doskora i nalazio način za održanje na vlasti i skretanja narodne i političke pažnje sa sebe. Teško je na ozbiljan način polemisati sa stavovima Đukanovića jer su utemeljeni jednako koliko i konstatacija da ustoličenja na Cetinju neće biti", kažu iz kabineta premijera.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.