Filipović: Krivokapić i Abazović zloupotrijebili državne resurse, da se dodvore SPC i Srbiji
Slobodan Filipović, Foto: DPS

Filipović: Krivokapić i Abazović zloupotrijebili državne resurse, da se dodvore SPC i Srbiji

Predsjednik i potpredsjednik Vlade, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović, beskrupulozno su proteklih sedmica i danas, čitav državni sistem podredili jednoj vjerskoj zajednici, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, samo da bi ispunili njihov hir da mitropolit bude ustoličen baš danas i baš na Cetinju, uprkos procjenama bezbjednosti koje su dobijali od svojih ministara i direktora agencija, kazao je danas Slobodan Filipović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

Obojica su dodaje zaboravili samo da je Crna Gora Ustavom definisana kao sekularna država, odnosno da su država i crkva odvojene.

"Osim policije, koja se danas brutalno obračunavala sa građanima Crne Gore i Cetinja, samo zbog crkvene ceremonije, Krivokapić i Abazović su na raspolaganje Joanikiju i Porfiriju stavili službene automobile Vlade Crne Gore (izgleda da je čuveni "majbah“ čekao da provoza Porfirija, pa tek onda da bude prodat), helikoptere Vojske Crne Gore, službenike Sektora za zaštitu ličnosti i objekata i pripadnike posebnih policijskih jedinica koji su obezbjeđivali vjerske poglavare, resurse lokalnih javnih preduzeća i ko zna šta sve još", poručio je Filipović.

Time su kako pojašnjava Krivokapić i Abazović prekršili više zakona, uključujući onaj kojim se propisuju kazne zbog zloupotrebe državnih resursa, kao i propise koji regulišu ulogu Vojske Crne Gore.

"Njihova poniznost i snishodljivost prema SPC i Srbiji, a na štetu građana Crne Gore, odavno nije nikakvo iznenađenje. Svakako, iznenađujući je novi nivo bezobrazluka da se na ovako otvoren način, hvale kako krše zakone i propise države kojom upravljaju", zaključio je Filipović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.