Demokrate: Odgovornost za najmanji incident na Cetinju je na DPS-u i njihovom predsjedniku
Demokrate Crne Gore

"DPS stavio svoju političku volju iznad Ustava i zakona"

Demokrate: Odgovornost za najmanji incident na Cetinju je na DPS-u i njihovom predsjedniku

Danas svaki građanin Crne Gore kome su orijentir vrijednosti civilizovanog svijeta, a na srcu budućnost ove zemlje i njeni interesi, kristalno jasno vidi da je ono što govorimo godinama sušta istina: svi su za mir, jedino su jedan broj političkih subjekata i kriminalci maskirani u pećinski nacionalizam za nemire, saopštili su večeras iz Demokratske Crne Gore reagujući na današnje saopštenje Predsjedništva DPS-a.

Navednu tvrdnju poručuju jasno potvrđuju oni koji su se poslednjim javljanjem javnosti jasno otkrili kao inspiratori i organizatori planiranog nasilja 5. septembra na Cetinju, za vrijeme ustoličenja Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija Mićovića.

Iz njihovog obraćanja javnosti kako dodaju nedvosmisleno se očituje prijetnja građanskom miru u Crnoj Gori.

"Nikako se drugačije nego kao prijetnja ne može shvatiti činjenica da ta kvazipolitička, a u stvari nacionalistička organizacija, garanciju mira traži u suspenziji zakona i ustava države Crne Gore, za koju se navodno bore?!", upitali su iz Demorkata.

Cilj namjere pojašnjavaju koju su večeras u vidu zaključaka Predsjedništva svoje partije predstavili crnogorskoj javnosti svakako nije da se sačuva mir, nego isključivo ultimativno stavljanje njihove političke volje iznad Ustava i zakona države Crne Gore.

"Ovaj akt otvorene prijetnje nasiljem dolazi u vrijeme kada je MCP zarad očuvanja mira napravila kompromis povlačeći pozivnice gostima, odustajući od poziva vjerujućem narodu i svakodnevno pozivajući svoje vjernike da odustanu od dolaska na Cetinje kako bi se izbjegao svaki rizik od sukoba među građanima. Uz to MCP je jasno saopštila da će obrad izvršiti u manastiru i u najužem krugu ljudi", ističe se u saopštenju Demokrata.

Podsjećaju da je Savjet za odbranu i bezbjednost Crne Gore donio zaključke koje kako navode DPS, čiji je predsjednik u tom istom savjetu, ne poštuje.

Te dvije neosporne činjenice, uz mnogo drugih primjera podizanja tenzija koje ovih dana dolaze iz kuhinje DPS-a, čisti su dokaz naglašavaju da iza svake ekstremizacije prilika stoje DPS i kriminalci.

Poručuju da je odgovornost za makar najmanji incident, za makar najmanje kršenje zakona i Ustava ove države na DPS-u i njihovom predsjedniku.

"I ovom prilikom apelujemo na građane da ostanu suzdržani, hladne glave, dobronamjerni i da ne nasijedaju na provokacije i programirane tenzije radikala čija je jedina šansa da odbrane svoj kriminalom stečeni kapital u tome da ovu zemlju gurnu u haos, a time građanima Crne Gore ukradu budućnost", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.