Savković Vukčević: Zašto Vlada i menadžment RTCG ćute i ignorišu napad na novinare Javnog servisa?
Nela Savković Vukčević

Savković Vukčević: Zašto Vlada i menadžment RTCG ćute i ignorišu napad na novinare Javnog servisa?

Demokratska partija socijalista osuđuje jučerašnji napad na ekipu Javnog servisa u Cetinjskom manastiru, saopštila je Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

 Ona ističe da se na taj način, nastavlja se progon novinara, "a u ovom slučaju nagrađivanih autora, pri čemu sve nailazi na potpunu ćutnju i ignorisanje nadležnih".

"Od danas je izlišno i pominjati kako se u manastiru, uz sveštenstvo, nalaze mnoga sumnjiva lica - a ovaj događaj dodatno podgrijava sumnje da su u njemu smještena i lica sa kriminalnom prošlošću iz susjedstva.

Da li ta ćutnja znači i podršku progonu neistomišljenika - neka građani sami prosude.

Zapanjeni smo i time da menadžment Radio televizije Crne Gore ni na jedan način nije reagovao povodom današnjeg napada na njihovu ekipu. Iako je jasno kako je Javni servis izložen političkom kadriranju, ipak nijesmo očekivali da će ostati nijemi na progon kojem su izloženi njihovi zaposleni. Kolegijalno i profesionalno, nema što", saopštila je Savković Vukčević.

Dodaje da i pošto ministra unutrašnjih poslova više niko ne uzima za ozbiljno, od direktora Uprave policije Zorana Brđanina očekuju da saopšti ko su lica koja su brutalno vrijeđala i onemogućila ekipi Javnog servisa da obavi radni zadatak, a od ministarke javne uprave Tamare Srzentić šta će konkretno uraditi u cilju obezbjeđivanja uslova da autorka dokumentarnog filma nesmetano nastavi da radi na tom materijalu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.