Svi transferi: Završen najluđi prelazni rok svih vremena!
Ilustracija

Svi transferi: Završen najluđi prelazni rok svih vremena!

Poslednji dan prelaznog roka donio je nova uzbuđenja. Ovoga ljeta bilo je prilično burno na fudbalskoj pijaci. Lionel Mesi više nije fudbaler Barselone. Romelu Lukaku vratio se u Premijer ligu, a vratio se i Kristijano Ronaldo. Poslednjeg dana prelaznog roka imamo još jedan senzacionalan povratak – Antoana Grizmana u Atletiko Madrid. Brojne priče okruživale su i potencijalni transfer Kilijana Mbapea, a bilo je pokušaja da se pokrenu i priče o Erlingu Holandu.

TRANSFERI

Maksimović u dresu Đenove

Još prošle nedjelje je objavljeno da je reprezentativac Srbije i dojučerašnji defanzivac Napolija Nikola Maksimović dogovorio četvorogodišnju saradnju sa Đenovom, a sad je stigla i zvanična potvrda.

Izgleda da se nešto iskomplikovalo sa transferima Saula (Čelsi), De Jonga (Barselona) i Grizmana (Atletiko Madrid). Dobro obavješteni novinar Fabricio Romano potvrdio je da Saulov transfer nije bio sporan – što je Čelsi zvanično potvrdio – ali su se Katalonci mučili sa papirologijom, dok nisu konačno i oni potvrdili da je postignut dogovor sa Atletikom oko Antoana Grizmana, piše Sport klub,

Englezi su objavili da je kod njih upravo završen Deadline day

Falkao napustio Galatasaraj, ide kod Maraša

Zvanično je potvrđeno da je turski velikan Galatasaraj raskinuo ugovor sa Radamelom Falkaom. Iskusni Kolumbijac je od 2019. bio u Istanbulu, a prije toga je igrao u River Plati, Portu, Atletiko Madridu, Monaku, Mančester Junajtedu, Čelziju… a sad je navodno u Rajo Valjekano.

Rondon iz Kine u Everton

Salomon Rondon stigao je u Everton iz kineskog Dalijana.

Iskusni 31-godišnji napadač potpisao je ugovor na dvije godine sa opcijom za još jednu godinu.

Beljerin pozajmljen Betisu, potpisao Tomijašu

Fudbaler Arsenala Ektor Beljerin (26) za početak privremeno napušta London i sezonu će provesti na pozajmici u Betisu. Prihvatio je poziv kluba iz Sevilje, prihvatio je i manju platu, samo da dobije priliku da igra što nije bio slučaj u timu Tobdžija u poslednje vrijeme.

Arsenal je s druge strane kompletirao transfer Japanca Takehira Tomijašua iz Bolonje za 18 miliona eura.

Edoar iz Seltika u Kristal Palas

Transfer iznosi 14 miliona funti (16.3 miliona evra), a Edoar je potpisao petogodišnji ugovor sa londonskim Orlovima i zadužio dres s brojem 22.

Čelsi nije uspio da dovede Kundea

Čelsi se do poslednjeg sekunda nadao da sjajan prelazni rok može da kruniše angažovanjem Žila Kundea iz Sevilje, ali od tog posla neće biti ništa.

Klubovi se nisu dogovorili oko finansijskih detalja. Mediji su ranije pisali da su Plavci nudili 80 miliona eura za defanzivca koji je 2019. iz Bordoa došao u Andaluziju.

Klub iz Londona je, posljednjeg dana prelaznog roka na pozajmicu iz Atletiko Madrida doveo Saula.

Prve fotografije Ronalda u dresu Junajteda

Mančester Junajted je na svom zvaničnom tivter nalogu objavio prve fotografije Kristijana Ronalda u dresu kluba sa Old Traforda.

Crveni đavoli su u utorak potvrdili prelazak 36-godišnjeg Portugalca iz Juventusa u Junajted.

Grizman se vratio „kući“

Dogovor dva kluba je da Atletiko ove sezone pozajmi od Barselone 30-godišnjeg Antoana Grizmana sa opcijom da u julu 2022. može da ga otkupi za 40 miliona eura.

PSŽ neće ni 200 miliona za Mbapea

Madridki Real još jednom je pojačao ponudu za Kilijana Mbapea, ali ni 200 miliona eura nije bilo dovoljno da čelnici PSŽ odreaguju. Predsjednik Svetaca Nasel El-Helaifi je čvrsto odlučio da ne proda mladog napadača kome sledećeg ljeta ističe ugovor. Mbape, dakle, ostaje u Parizu.

Jokanoviću osvježenje iz Barselone

Dvadesetdvogodišnji ofanzivni igrač Barselone Aleks Koljado do kraja sezone će igrati na pozajmici u Šefild Junajtedu srbijanskog trenera Slaviše Jokanovića.

Saul na kraju u Čelsiju

Čelsi je na pozajmicu iz Atletiko Madrida doveo reprezentativca Španije Saula Ninjeza. 

Brazilac na pozajmici u Milanu

Milan je na pozajmicu iz Krotonea doveo 30-godišnjeg brazilskog napadača Žuniora Mesiasa sa opcijom otkupa ugovora.

Iskusni fudbaler je prošle sezone postigao devet golova u 36 utakmica Serije A, a u Krotoneu je od 2019.

Kamavigna potpisao za Real Madrid

Osamnaestogodišnji francuski fudbaler Eduardo Kamavinga napustio je Ren i potpisao ugovor sa madirdskim Realom.

Juventus ispratio Ronalda

Kristijano Ronaldo već nekoliko dana nije fudbaler Juventusa. Klub se u utorak oglasio i zvaničnim saopštenjem u kome se pozdravio sa igračem. Stara dama ipak je uvek dama.

„Dve ikone evropskog i svjetskog fudbala spojene su 10. jula 2018. kada je Kristijano Ronaldo došao u Juventus.

Posle tri zajedničke godine, 133 utakmice, 101 gola i pet osvojenih trofeja to poglavlje je završeno. Juventusov i Ronaldov put su se razdvojili.

Tog dana u julu, kada je Kristijano stigao u Torino, u vazduhu su mogle da se naslute vibracije dobrih dana. Juventusovi navijači Ronalda su dočekali kao kralja, željni da ga vide na terenu i da navijaju za njega. Bila je to sjajna priča.

Onda je došao prvi zajednički trofej, prvi Superkup u kome je on igrao odlučujuću ulogu, prvi Skudeto i prvi Kup Italije. Ali, to nije sve, završio je sezonu kao najbolji strijelac lige, a onda su padali rekordi, mnogo njih.

Bio je prvi igrač Juventusa u istoriji koji je postigao bar 100 golova u svim takmičenjima u prve tri sezone u klubu. Od kada je došao u Seriju A postigao je više golova od bilo kog igrača – 81, bar deset više od bilo kog drugog igrača. 

Mnogo je nezaboravnih momenata koje smo stvorili zajedno. Možemo ih prepričavati i iznova proživljavati, ali to ne bi pomoglo jer svi imaju svoju posebnu uspomenu sa njim. Svi smo dijelili momente sa kojih ne mora da se skida prašina jer ćemo ih se zauvijek sjećati, pamtićemo kakav su osjećaj donijeli dok smo zajedno koračali ovom stazom.

Danas se prekida ta veza nastala 10. jula, prije tri godine, ali ono što je zapisano ostaće zauvijek. Bilo je ovo nevjerovatno putovanje“.

Sport Klub

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.