Radović u četvrtfinalu Paraolimpijskih igara u Tokiju
Filip Radović

Radović u četvrtfinalu Paraolimpijskih igara u Tokiju

Crnogorski stonoteniser Filip Radović upisao je drugi trijumf i plasirao se u četvrtfinale Paraolimpijskih igara u Tokiju.

Radović je u drugom kolu C grupe, u klasi S10, savladao Kineza Liana Haoa 3:2 (12:10, 9:11, 5:11, 11:6 i 11:5) i kolo prije kraja takmičenja u grupi obezbijedio plasman među osam najboljih.

Na startu bio je bolji od Džoela Koglana iz Australije 3:1.

Do novog trijumfa došao je nakon velikog preokreta i 44 minuta igre.

Radović je u drugom setu istegao preponu, ali je nakon intervenicije dežurnog ljekara uspio da se vrati u meč i na kraju trijumfuje,prenosi agencija Mina.

Prve bodove u C grupi osvojio je Koglan, koji je u drugom kolu savladao Nigerijca Alabija Olufemija 3:0 (11:9, 11:8 i 11:6).

Olufemi je naredni rival Radovića, sjutra u 13 sati, a pobjedom u tom duelu crnogorski paraolimpijac bi osvojio prvo mjesto u grupi.

U grupi B, u kojoj je Luka Bakić, Indonežanin Danijel Džejkobs pobijedio je Španca Hoze Manuela Rejesa Ruiza 3:0 (11:9, 11:4 i 11:4) i drugim trijumfom obezbijedio prvo mjesto.

Bakić i Ruiz sjutra će u direktnom duelu igrati za drugo mjesto i četvrtfinale.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.