Gaf ministra Novog Zelanda: "Teško poštovati mjere, naročito ako želite da raširite noge"(VIDEO)

U gusto naseljenim gradovima teško je poštovati mjere distanciranja tokom pandemije naročito ako želite da raširite noge... protegnete noge. Protegnete. To je kazao u živom programu dok je govorio o novom talasu koronavirusa, novozelandski ministar obrazovanja ali zadužen i za pitanja kovida 19, Kris Hipkins.

On je tako slučajno nasmijao naciju, prenosi Gardijan.

Hipkins je informisao zemljake o sve većem broju slučajeva koronavirusa kada je pozvao Novozelanđane da se distanciraju kada izađu napolje da „rašire noge“.

„Izazov je za ljude u oblastima guste naseljenosti da izađu napolje i rašire noge kada su okruženi drugim ljudima“, rekao je ministar.

Doktor Ešli Blumfild, koji najčešće daje izjave o stanju epidemije na Novom Zelandu, stajao je pored Hipkinsa i podigao obrve dok je ministar nastavio sa svojim obraćanjem.

Novi Zeland uveo je stroge mjere karantina kao odgovor na epidemiju delta soja.

Kada je Hipkins, nešto kasnije, shvatio šta je izgovorio, rekao je da će otići i „protegnuti noge“ i priznao da će se mediji „silno zabaviti sa njegovom izjavom“.

Novozelanđani su momentalno počeli da se šale koristeći ministrov gaf tako da je hašhtag #spreadyourlegs preplavio društvene mreže uz poziv sugrađanima da „rašire noge i spasu živote“, „rašire noge a ne virus“.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.