Dodik: Nemam namjeru da se odazovem pozivu Tužilaštva BiH
Milorad Dodik

Povodom negiranja genocida

Dodik: Nemam namjeru da se odazovem pozivu Tužilaštva BiH

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je istakao da nema namjeru da se odazove na poziv Tužilaštva BiH na saslušanje povodom negiranja genocida.

Jedna od  29 prijava koje se odnose na negiranje genocida i ratnih zločina  je i protiv Dodika.

Formiranje predmeta po nametnutim izmjenama Krivičnog zakona BiH vidi kao slijed koji ide ka raspadu BiH koja, po njegovoj ocjeni, ne može da živi na ovaj način u kojem se Bošnjaci raduju, jer imaju visokog predstavnika koji isključivo radi protiv Srba.

Ponovio je da će svaki građanin Republike Srpske koji bude uznemiravan zbog nametnutih odredaba Krivičnog zakona BiH, biti zaštićen.

"Јa nemam namjeru da se odazovem ni njima ni bilo kojem drugom, ali imam namjeru da idem u Sarajevo. Baš me interesuje kako će se ponašati. Šta da komentarišem, to govori o tome šta je bio pravi cilj Incka i ovih da dodatno naprave raskol", rekao je Dodik.

"Mi ne priznajemo taj sud, ne priznajemo te njihove aktivnosti. Nećemo ih priznati nikada, ako misle da imaju moć da nas hapse i tjeraju po zatvorima onda nek izvole odmah da krenu, dugog načina nema. Svaki građanin Republike Srpske, za koga saznamo da je zbog toga bio uznemiravan, biće zaštićen“, naveo je Dodik za RTRS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.