Preminuo legendarni Gerd Miler
Gred Miler

U 76. godini

Preminuo legendarni Gerd Miler

Legendarni napadač Bajern Minhena i reprezentacije Njemačke Gerd Miler preminuo je u 76. godini, objavio je bavarski klub.

"Danas je naš svijet stao. Žalimo Gerda Milera, koji je preminuo u nedelju ujutru sa 75 godina“, navodi se na sajtu Bajerna.

Miler, koji je za Zapadnu Njemačku dao 68 golova na 62 utakmice, bolovao je od Alchajmerove bolesti od 2015. godine.

Dres Bajerna nosio je od 1964. do 1979. godine, i sa Bavarcima je bio petostruki prvak Njemačke i trostruki šampion Evrope.

Sa Zapadnom Njemačkom je bio svjetski prvak 1974. godine i evropski šampion dvije godine ranije.

Rekli su o Gerdu Mileru

“On je postizao golove iz šansi koje uopšte i nisu bile šanse, potiljkom, petom, grudima, zadnjicom, nekad čak i rukom”, rekao je svojevremeno nekadašnji njegov trener Udo Latek.

U kaznenim prostorima Miler je bio neprikosnoven! Treneri bi rekli – Gerdi jednostavno ima nos za gol. Savršene koncentracije, kao mačka koja se stalno sprema da skoči na plen, vrebao je pogodan trenutak da iskoristi nepažnju svojih čuvara i golmana. Svaka odbijena lopta bila je njegova. I već u sljedećem trenutku našla bi se u mreži.

“Da nije bilo njega i njegovih golova, Bajern bi bio klub iz drvene kućice. Za sve svoje uspjehe zahvaljujem njemu”, kaže čuveni Kajzer Franc Bekenbauer.

“Miler je jedan od naših najvećih igrača, njemačka reprezentacija ne bi bila ovo što je danas bez njega”, tvrdi Karl-Hajnc Rumenige.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.