Leković: Nagraditi hrabre barske vatrogasce, obnoviti maslinjake u Mrkojevićima
Momčilo Leković

Leković: Nagraditi hrabre barske vatrogasce, obnoviti maslinjake u Mrkojevićima

Još veća eskalacija požara u Mrkojevićima od prije dva dana, spriječena je isključivo nadljudskim naporima barskih vatrogasaca, kao i vatrogasaca iz susjednih opština koji su zajednički pomagali u gašenju ove elementarne nepogode, saopštio je predsjednik Kluba odbornika Demokrata Momčilo Leković.

Leković je pitao šta bi se desilo da je kojim slučajem na teritoriji barske opštine istovremeno gorio još jedan požar.

"Vjerovatno velika katastrofa, a ovo iz razloga prije svega skromnog voznog parka koji u ovom trenutku barska služba zaštite i spašavanja posjeduje", naveo je Leković.

Događaj od prije dva dana prema njegovim riječima je jedna velika opomena za sve, a naročito nadležne i Opštinu Bar koja kako kaže, mora što hitnije djelovati kako bi unaprijedila barsku službu zaštite na najveću moguću mjeru, shodno njihovim potrebama i sve većoj prijetnji koja pogađa cijelu Evropu pa i tu opštinu.

"Nadležni nikako ne smiju dozvoliti da oni koji spašavaju grad, njegovu okolinu, imovinu i koji prije svega svoje živote rizikuju, nemaju mogućnost da to čine sigurno i ažurno.

Očekujemo da Opština u budžetu za sljedeću godinu opredijeli sredstva za kupovinu bar jednog novog vatrogasnog vozila, a da u saradnji sa međunarodnim institucijama obezbijedi donaciju za bar još jedno vozilo.

Takođe, stavljanje pod kontrolu požara u Mrkojevićima ne smije proći bez određenog znaka pažnje prema ovim hrabrim ljudima, pa očekujemo da nadležni kompletnu jedinicu barske službe zaštite adekvatno i nagrade", kaže Leković.

Ističe da je u požaru i pored nadljudskih napora vatrogasaca stradalo više stotina stabala maslina.

"Simbol Bara se mora obnoviti. Shodno tome očekujemo da nadležno ministarstvo i Opština Bar u saradnji sa Društvom maslinara u narednom periodu obnove uništene maslinjake, kako bi nastavili tradiciju ovog kraja i našeg grada uopšte", zaključio je Leković.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.