Uhapšene dvije osobe

Policija otkrila još dvije plantaže marihuane u Nikšiću i Podgorici(VIDEO)

Crnogorska policija je u dvije odvojene akcije pronašla parcele sa zasadima marihuane.

Otkrivena je parcela na području nikšićke opštine u mjestu Rašulja sa 132 stabljike marihuane i parcela u selu Popratnica nadomak Podgorice sa 85 stabljike ove opojne droge.

"Nastavljajući sa sprovođenje policijskih mjera i radnji a shodno planskim zadacima usmjerenim na  suzbijanje i otkrivanje  ilegalnih plantaža marihuane policija je, na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršila pretres kuće i imanja u naselju Popratnica u vlasništvu M.V. (56). Tom prilikom su u kući pronađene dvije puške u ilegalnom posjedu i 18 komada municije koje pripadaju B.V. (58), srodniku M.V.", saopšteno je iz policije.

Pregledom imanja pronađene su dvije parcele sa zasadima 85 stabljika marihuane.

"M.V. i M.B. su lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i oni su privdeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Spisi predmeta formirani povodom pronalaska navedenog oružja i municije biće dostavljeni nadležnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici da dalje postupanje", navodi se u saopštenju.

pluzine1

Osim toga, službenici Uprave policije su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na području Nikšićke Golije u mjestu Rašulja, otkrili parcelu na kojoj je bilo zasađeno 132 stabljike marihuane.

"Operativno radnjama pripadnici policije su otkrili plantažu marihuane i izuzeli 132 stabljike kao stvari i predmete koji se mogu dovesti u vezi sa krivičnim djelom.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Nikšiću i u toku su aktivnosti na identifikovanju osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ovom ilegalnom radnjom", saopšteno je iz policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.