Medojević:  Spajić će postati lider Krivokapićeve stranke, Demokrate da odustanu od podrške ovoj kriminalnoj i korumpiranoj Vladi

Medojević: Spajić će postati lider Krivokapićeve stranke, Demokrate da odustanu od podrške ovoj kriminalnoj i korumpiranoj Vladi

Premijer Zdravko Krivokapić osnovaće svoju stranku 28. avgusta, a ministar finansija Milojko Spajić biće prvi predsjednik, tvrdi lider PzP-a Nebojša Medojević.

Ova ideja ima opasan politikči aspekt jer će "Mickej moći da koristi državne resurse i novac poreskih obveznika za finasiranje svoje stranke". 

"Ministar Mickej preuzima kontrolu nad Vladom. Kao eksponent međunarodne finanisjke mafije koncetriše svu finansijski moć kod sebe. Prvo je spojio ministarstvo finansija sa ministasrtvom rada i socijalnog staranja sto je van svake pameti i bez ikakvog uporišta u stvarnim potrebama ili komparativnim iskustvima. Ideja je da se iskoriste stari Dps kanali kupovine najsiromašnijih građana novcem iz budžeta  Drugo, pripremio je osnivanje 21 dirokatratijat kojima će u potpunosti preuzeti kontrolu nad novčanim tokovinma. Posebno opasno, osniva direktorat za kriptovalute, preko koga će uvući državu u špekulativne aktivnosti sa ovom virtuelnon imovinom koja je sve popularnija kao sredstvo plaćanja narkokartela i finansiranje terorizma.
Trećce, planira osnivanje državnog holdinga, koji će upravljati svim državnim preduzećima, što je protivzakonito i veoma opasno jer se upravljanje tim holdingom može prepustiti nekim novim “ekspertima” koji ce biti pod kontrolom Mickeja. Preko 30 godina se bavim privatizacijom i restrukturiranjem državnih kompanija i ovo nijesam nigdje vidio. Mozda Mickej planira privatizacije EPCG, Luke Bar, Aerodroma pa se preko ovog holdinga taj proces može obavljati van očiju javnosti i kontrole Vlade i Skupštine", navodi Medojević.

Kako dodaje, Spajić je već uveo praksu da ministri glasaju za njegove sporne odluke, telefonskim putem, bez uvida u dokumentaciju, što otvara pitanje rizika od korupcije i štetnih odluka po državu.

Ocjenjuje da Spajić povlači opasne i neprihvatljive poteze koje pretvaraju Crnu Goru u državu kojom se upravlja tajno i organizovano od male grupe pojedinaca bez ikakve kontrole i javnosti i transparentnosti.

"Opasna ideja da jedan čovjek pod kontrolom krupnog kapitala ( domaćeg i stranog) upravlja državnom imovinom suprotno zakonima i bez kontrole . Za kontrolu poslovanja državnih firmi država može uvesti obaveznu državnu reviziju poslovanja i plaćanja obaveza drzavi, kao što je nekad bio SDK. Ali osnivanje nove državne firme za upravljanje postojećim državnim firmama je još jedna glupost u nizu gluposti Mickeja, ali s obvzirom na njegovu sklonost kriminalnim aktivnostima i tajnom sklapanju dilova sa novcem poreskih obveznika, radi se o veoma opasnoj koncentraciji moći u rukama jednog čovjeka sklonog lopovluku", kaže Medojević.

On je pozvao "kolege Demokrate da odustanu od podrške ovoj kriminalnoj i korumpiranoj Vladi koja će zaviti u crno i finansijski opustošiti već opljačkanu Crnu Goru.
Ne podržavajte ove opasne kriminalne poslove Ministra Mickeja. Platićete političku cijenu i preuzeti kompletnu odgovornoat za posledice. Mickej kad napuni bisage će nestati. A problemi će ostati".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.