Grčke vlasti spasile 36 migranata, devet osoba nestalo u nevremenu
Foto: AFP

Grčke vlasti spasile 36 migranata, devet osoba nestalo u nevremenu

Grčka obalska straža je saopštila da je večeras spasila 36 migranata, čiji je čamac zahvatilo nevrijeme, i da se devet osoba vodi kao nestalo.

Spasioci u četvrtak uveče tragaju za nestalima u Sredozemnom moru, jugoistočno od ostrva Krit, a njihove aktivnosti otežava jak vjetar, navodi Frans pres.

U operaciji učestvuju i helikopter i pet brodova.

Grčka je glavna tranzitna tačka za ilegalnu imigraciju u Evropsku uniju.

Broj ilegalnih migranata koji ulaze u EU znatno je opao od početka pandemije koronavirusa i uvođenja oštrijih mjera na granicama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.