Proces uređivanja prebivališta će biti transparentan
Sa sastanka

Savjet za kontrolu biračkog spiska

Proces uređivanja prebivališta će biti transparentan

Uskoro će biti pripremljen konačan tekst Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta, poručeno je sa jučerašnje sjednice Savjeta za kontrolu biračkog spiska, kojoj su prisustvovali i članovi Radne grupe za izradu izmjena tog akta.

Nakon konstruktivne diskusije i razmatranja pristiglih primjedbi, prijedloga i sugestija, dogovoreno je da će članovi Radne grupe, do sljedeće sjednice Savjeta pripremiti konačan tekst Nacrta zakona i prezentovati ga.

"Nacrt zakona će biti predat nadležnom skupštinskom odboru za reformu izbornog zakonodavstva, u cilju dalje komunikacije i koordinacije u radu, a sve u cilju dolaska do rješenja koje će dobiti najširu društvenu i političku podršku.

Cilj nam je da ovaj proces učinimo što transparentnijim i da dođemo do rješenja koja će na što precizniji način urediti ovu oblast, uz puno uvažavanje ljudskih prava, ali i potrebe države da ima uređen registar prebivališta, od kojeg zavisi sprovođenje mnogih javnih politika", istaknuto je na sjednici.

Sjednica je kako dodaju iz MUP-a, bila prilika da se konstatuje da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, nakon stupanja na snagu Odluke Ustavnog suda Crne Gore, upisalo u birački spisak sve crnogorske državljane, koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje biračkog prava shodno Ustavu Crne Gore, a koji nisu bili upisani u birački spisak iz razloga potpunog oduzimanja poslovne sposobnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.