Savjet za građansku kontrolu policije provjerava postupanje policije u Baru prema građaninu J.Đ. iz Nikšića
Uprava policije Crne Gore

Savjet za građansku kontrolu policije provjerava postupanje policije u Baru prema građaninu J.Đ. iz Nikšića

Građanska inicijativa “21. maj” podnijela je pritužbu Savjetu za građansku kontrolu rada policije povodom navoda građanina J.Đ. iz Nikšića da su policijski službenici Centra bezbjednosti Bar prekoračili svoja ovlašćenja u postupanju prema njemu.

"Na osnovu opisa događaja koji je građanin J.Đ. dao medijima i nadležnom državnom tužiocu zaključuje se da postoje ozbiljni navodi o nesrazmjerno upotrijebljenim sredstvima prinude za koje je Savjet ocijenio potrebnim da se neodložno provjere", navodi se u saopštenju Savjeta za građansku kontrolu pilicije.

Upravi policije su ustupljeni kontakti građanina J.Đ. i dostavljena krivična prijava koju je od imenovanog građanina neposredno zaprimio nadležni državni tužilac.

Savjet je zatražio hitnost u postupanju i Upravi policije izdao momentalnu preporuku da se oglasi i javnost upozna sa trenutno dostupnim podacima ali i o aktivnostima koje se preduzimaju kako se provjerili navodi građanina J.Đ. koji se javno požalio da je žrtva policijskog zlostavljanja.

Nikšićanin Jovan Đurović podnio je Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru krivičnu prijavu protiv više policijskih službenika iz CB Bar zbog, kako tvrdi, zlostavljanja i prebijanja koje je doživio u petak,prenosi portal Aktuelno.me,

Prijava na brutalno i užasno ponašanje dijela policajaca iz Bara podnijeta je i Unutrašnjoj kontroli Ministarstva unutrašnjih poslova. Prema njegovim riječima, njega su pet pripadnika barske Policije, potpomognuti kolegama iz Bijelog Polja, tukli “drvenom palicom”, “pendrekom” “šakama po glavi”.

Tokom zlostavljanja policajci su koristili “šlem” i “pancir” kako mu ne bi ostali tragovi na tijelu. Zbog batina koje je dobio mladić je čak u jednom trenutku bio u nesvjesti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.