Ana Brnabić

"Odluka o trećoj dozi vakcina do početka avgusta, nije nam mjesto u Srebrenici dok se ne nađu napadači na Vučića"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će odluka, odnosno preporuka, o "trećoj dozi vakcina" protiv korona virusa biti saopštena do 1. avgusta.

"Nacionalno tijelo za imunizaciju radi studije, prati proizvođače vakcina i njihove studije u vezi sa trećom dozom. Do 23. jula oni će da daju svoje mišljenje o trećoj dozi Kriznom štabu, a štab će do 1. avgusta da donese preporuku za građane", rekla je Brnabić za televiziju Prva.

Ona je dodala da se prate studije proizvođača, kao i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije, ali da će i domaći stručnjaci iznijeti svoje studije.

"Ne kasnimo u ovome, donijećemo odluku na vrijeme, da svi budu mirni", rekla je premijerka.

Ona je navela da broj vakcinisanih gradjana u Srbiji i dalje nije stigao do 50 odsto, ali je dodala da se prelazak te brojke očekuje se u narednim danima.

Kako je kazala, trenutno je u Srbiji vakcinisano 48,6 odsto građana.

"Vakcinacija trenutno ide jako loše. Loznica i Kraljevo su opštine koje su se priključile grupi koja je prešla 50 odsto, još devet lokalnih samouprava su vrlo blizu da pređu. Treba nam više od toga i moramo više da radimo. Prije svega omladina. Juče su dolazili studenti iz Sarajeva da se vakcinišu, a naši to ne koriste dovoljno", rekla je premijerka Brnabić.

Nije nam mjesto u Srebrenici dok se ne odgovara za napad na Vučića

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se 1995. godine  "desio užasan zločin u Srebrenici" ali da "zvaničnicima Srbije" nije tamo mjesto, dok se ne procesuiraju napadači koji su na današnji dan prije šest godina, napali, tada, premijera, Aleksandra Vučića.

"Dok se ne privede pravdi svako ko je napao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, tada premijera, koji je otišao u Srebrenicu da izrazi poštovanje prema žrtvama i bošnjačkom narodu ja ne vidim da je nama zvaničnicima mjesto tamo", rekla je Brnabić za TV Prva.

Ona je navela da je "skandal" što niko nije odgovarao za napad na život Vučića, što bi značilo da tako nešto može da se ponovi.

"Izražavam ogromno žaljenje jer se užasan zločin desio u Srebrenici i nemam problem da pokažem pijetet prema svim žrtvama", rekla je Brnabić.

Ona je  naglasila da je normalna praksa da neko odgovara za napad na zvaničnika druge države.

"Zapanjema sam da oni to ignorišu. Očigledno je da od toga nikad ništa neće biti", navela je Brnabić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.