Politička tranzicija fundamentalna u razvoju svakog demokratskog društva
Abazović – Palmer

Abazović – Palmer

Politička tranzicija fundamentalna u razvoju svakog demokratskog društva

„Crna Gora je pouzdan zemalja članica NATO saveza, a podrška SAD je od velike važnosti u daljem procesu demokratizacije Crne Gore. Jake demokratske institucije i regionalna stabilnost su prioritet rada ove Vlade“, naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom, koji boravi u posjeti našoj državi.

Ističući odlične i intezivne odnose Crne Gore i SAD, Abazović je Palmera upoznao sa njegovim susretom sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom tokom ministarske konferencije država članica Globalne koalicije za pobjedu nad ISIS-om u Rimu.

51298460734c683402ce7o

Abazović je naznačio da Crna Gora baštini multietničke i multivjerske različitosti i vrijednosti demokratske države, da promoviše zapadnoevropske vrijednost i da, kao primjer u regionu, daje veliki doprinos regionalnoj saradnji i dijalogu.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer naveo je da politička tranzicija fundamentalna u razvoju svakog demokratskog društva.

Palmer je istakao da SAD daju bezrezervnu podršku Crnoj Gori na njenom evropskom i evroatlantskom putu, te da cijene doprinos Crne Gore razvoju regionalne stabilnosti i mira na Zapadnom Balkanu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.