Krivokapić - Sobel: Crna Gora i Velika Britanija da unaprijede trgovinske veze, najveća šansa naše države su obnovljivi izvori enegrije
Foto: Vlada CG

"Perspektiva CG u istinskom i sadržajnom dijalogu"

Krivokapić - Sobel: Crna Gora i Velika Britanija da unaprijede trgovinske veze, najveća šansa naše države su obnovljivi izvori enegrije

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, danas se u okviru radne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu u Londonu sastao sa predsjedavajućim -Interparlamentarne grupe za Crnu Goru i članom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, Aleksom Sobelom.

Krivokapić je istakao važnost saradnje parlamenata za obje zemlje, naglasivši da Crna Gora intezivno radi na sprovođenju reformi u oblasti vladavine prava, te da očekuje učinke koji su u potpunosti usklađeni sa sugestijama evropskih partnera koji očekuju da Crna Gora zaista bude država zasnovana na principu nulte tolerancije na korupciju, organizovani kriminal i  bezakonje.

"Perspektiva Crne Gore je kako u istinskom i sadržajnom dijalogu na regionalnom i međudržavnom nivou, tako i u unutrašnjem parlamentarnom dijalogu, jer zemlja bez istinskog društvenog dijaloga, bez obzira kakve ciljeve da proklamuje, ne može ići naprijed i usvajati nove vrijednosti. To je najdobronamjernija poruka naših evropskih partnera koju Vlada Crne Gore vidi kao ključ za nastavak ubrzanih reformi i uspješno odvijanje pristupnih pregovora", rekao je Krivokapić.

Predsjednik Vlade saopštio je da je Crna Gora kao parlamentarna demokratija koja je imala svoje istorijske diskontinuitete, konačno prodisala punim plućima parlamentarizma, poručivši da će aktuelna Vlada učiniti sve da evidentni, postojeći demokratski kapacitet iskoristi na dobro svih građana i na zadovoljstvo mnogobrojnih međunarodnih partnera.

Predsjedavajući Interparlamentarne grupe za Crnu Goru, Aleks Sobel, kazao je da se raduje posjeti našoj zemlji, istakavši da je primjetno da Vlada ide demokratskim putem.

On je kazao da dvije zemlje imaju dobru parlamentarnu saradnju, koju bi trebalo dodatno osnažiti.

Na sastanku, kome je prisustvovao i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, govorilo se i o ekonomskim temama.

Krivokapić je poručio da Crna Gora može biti bogata, samo ako je energetski bogata.

On je kazao i da ako želimo demokrtaske promjene, neophodno je da kao zemlja krenemo u ubrzane ekonomske reforme.

Sobel je istakao da bi Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo da unaprijede trgovinske veze, istakavši da su obnovljivi izvori energije najveći potencijal Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.