Stravični obračuni kartela u Meksiku: Tijela vise sa mostova, dvije žrtve razapete

Stravični obračuni kartela u Meksiku: Tijela vise sa mostova, dvije žrtve razapete

Talas nasilja koji u Meksiku odnosi bezmalo 100 života dnevno, nastavljen je serijom stravičnih zločina u Zakatekasu, gdje su u posljednjih nekoliko dana pronađen tijela 16 osoba, većinom mučenih prije likvidacije.

Meksička policija pronašla je tijela dvije, za sada neidentifikovane osobe, kako vise sa nadvožnjaka, piše lokalni Informativo.

Na tijela su bile okačene poruke, što navodi na zaključak da su te dvije osobe stradale u obračunu dva moćna kartela, "Halisko nju generejšn kartela" i rivalskog klana iz Sinaloe.

Tijela su pronađena svega nekoliko dana pošto su u pripadnici narko-kartela, u istom, gradu ubili i na most okačili tijela dvojice policajaca, čiji je nestanak prijavljen svega nekoliko dana ranije.

Sredinom, juna na mafijaši su na sličan način objesili tijela još tri žrtve obračuna.

Od ukupno 16 tijela pronađenih posljednjih dana, dvije žrtve su bile razapete na krst.

U ratu narko bandi u Meksiku je od 2013. godine ubijeno 120.000 ljudi, dok se još 27.000 vode kao nestali.

Meksički mediji takođe navode da se u toj državi u posljednje vrijeme bilježi bezmalo sto ubistava dnevno i da je prethodne godine ubijeno 34.600 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.