Sterling i Kejn ispratili Njemačku sa EURO-a: Engleska u četvrtfinalu
Hari Kejn, Foto: Getty images

Sterling i Kejn ispratili Njemačku sa EURO-a: Engleska u četvrtfinalu

Fudbaleri Engleske plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto su savladali velikog rivala Njemačku na Vembliju rezultatom 2:0 (0:0). U borbi za polufinale, Gordi albion čeka boljeg iz duela Švedska - Ukrajina.

Izuzetno tvrd meč u Londonu, u kojem nije bilo mnogo pravih prilika, riješili su Rahim Sterling i Hari Kejn golovima u 75. i 86. minutu za plasman Ostrvljana među osam najboljih selekcija na EURO i neslavan oproštaj Joahima Leva od klupe Njemaca, prenosi SK.

Dio odgovornosti za takav ishod ide i napadaču Elfa Tomasu Mileru, koji je nekoliko trenutaka posle vodećeg gola Engleza propustio nevjerovatnu šansu.

Bila je to jedna od rijetkih pravih situacija pred golovima dva tima. Izuzetno obazrivo su i jedni i drugi igrali od starta, posebno je to bio slučaj sa Engleskom, koja je sačuvala mrežu i u četvrtoj utakmici na turniru.

Do odlučujućih momenata, najbolje prilike su propustili Timo Verner i Kai Haverc za Njemačku. Na drugoj strani, domaćin je najbliži pogotku bio kod pokušaja Rahima Sterlinga sa distance i zatim gužve u petercu kada je Mats Humels u petercu uklizao ispred Harija Kejna i spriječio ga da zatrese mrežu.

Ono što Sterling i Kejn nisu realizovali u tim situacijama jesu nešto kasnije tokom. Dvije gotovo preslikane akcije prethodile su golovima, koji su došli sa peterca posle ubačenih lopti sa lijeve strane.

Kod prve je Luk Šo poslao oštar pas do Sterlinga, a kod druge je Džek Griliš pogodio u glavu Kejna. Pogodak kojim je postavljen konačan rezultat ide na dušu i Seržu Gnabriju, pošto je napadač Njemačke nesmotreno izgubio loptu na svojoj polovini i otvorio kontru Engleza.

Poput mečeva u grupi, ekipa Gareta Sautgejta odigrala je još jedan strpljiv meč sa glavnim fokusom na odbranu svog gola.

Englezi nijednog trenutka nisu srljali, čak ni u momentima kada ih je rival žestoko pritiskao. Sve vrijeme su čekali svoju šansu da zadaju udarac. Takva taktika Sautgejta se ispostavila kao uspješna, pa Ostrvljani nastavljaju takmičenje, a Njemci odlaze kući.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.