CGO i Njemačka ambasada donirali tehniku školi “Bratstvo i jedinstvo” u Ulcinju
Foto: Centar za građansko obrazovanje

CGO i Njemačka ambasada donirali tehniku školi “Bratstvo i jedinstvo” u Ulcinju

Centar za građansko obrazovanje (CGO) i Ambasada SR Njemačke u Crnoj Gori danas su uručili donaciju, koju čine laptop računar i projektor posljednje generacije, JU Srednjoj mješovitoj školi “Bratstvo i jedinstvo” u Ulcinju.

Savjetnik u CGO-u, Miloš Vukanović, izrazio je nadu da će ova donacija omogućiti prevazilaženje ograničenja koje su kreirali izazovi online nastave.

“Iako donacija nije velika, nadam se da će pomoći nastavnom kadru prilikom realizacije savremenih metoda nastave, a učenicima omogućiti zanimljiviji vid učenja,” kazao je on.

Vukanović je pozvao i druge društvene činioce da prate primjer CGO-a i kroz kontinuiran niz manjih doprinosa kvalitetu i interaktivnosti nastave.

“U ime JU Srednje mješovite škole “ Bratstvo - Jedinstvo” zahvaljujemo se na donaciji, koja će koristiti nastavnicima naše škole i unaprijediti naš vaspitno obrazovni rad. Drago nam je da civilni sektor prepoznaje kroz svoje aktivnosti potrebu da i na ovaj način pomogne obrazovne ustanove i nadamo se budućoj saradnji”, kazala je prilikom prijema donacije Ardita Kovačević, direktorka te škole

Uručenju donacije prisustvovala je i predstavnica Ambasade SR Njemacke, Azra Urbitsch.

Ova aktivnost je dio projekta Nastava istorije tokom COVID 19 pandemije – jednak pristup za sve, čiji je cilj da obezbijedi crnogorskim nastavnicima istorije adekvatne metodologije i nastavne alate, kao i obuku, koja će ih osposobiti za ispunjavanje ciljeva učenja utvrđenih nacionalnim nastavnim planom i programom.

Projekat je podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke, preko Ambasade SR Njemačke u Crnoj Gori.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.