Muratović: Milatović izgleda ne zna da je avio linija između UAE i Crne Gore još prije pet godina uspostavljena
Boris Muratović, Foto: DPS

Muratović: Milatović izgleda ne zna da je avio linija između UAE i Crne Gore još prije pet godina uspostavljena

Na osnovu nedavne izjave Jakova Milatovića, može se zaključiti da ministar ekonomskog razvoja nije bio pripremljen za posjetu UAE, i da mu niko nije rekao je avio linija Dubai – Tivat – Dubai uspostavljena 03. oktobra 2016. godine specijalnim promotivnim letom kompanije Flydubai, saopštio je Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

Da se bolje pripremio za posjetu, kako Muratović navodi Jakov Milatović bi znao da je tom prilikom na tivatski aerodrom doputovala privredna delegacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, predstavnici lokalnih turoperatora, novinari kao i zvaničnici avio-kompanije Flydubai.

Cilj njihove posjete kako pojašnjava bio je upoznavanje sa potencijalima Crne Gore kao turističke i poslovne destinacije.

"Naredne godine tačnije 23. juna 2017. godine uspostavljena je redovna sezonska avio linija između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Crne Gore. Iz Dubaija je tada u Tivat doputovalo 170 turista iz UAE kojima su Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Turistička organizacija Tivat na aerodromu priredili posebnu dobrodošlicu. Letovi su realizovani dva puta nedjeljno do kraja septembra te godine. Ova linija je bila cjelogodišnja s tim što je tokom zimskog perioda let iz Dubaija bio za Podgoricu", dodaje Muratović.

Rezultat poboljšane avio dostupnosti između Crne Gore i UAE u periodu od 2016. do 2020. godine je bio ne samo rast broja gostiju tih godina, već se Crna Gora 2019. godine po prvi put samostalno predstavila na Arapskoj turističkoj berzi u Dubaiju, koja je vodeći globalni događaj za turističku industriju Bliskog Istoka u posljednjih 25 godina.

"Sa ovim činjenicama saradnici su morali da upoznaju ministra Milatovića prije i tokom priprema za posjetu UAE. Njegova izjava, kojom hvali početak direktnih avio letova Dubai – Tivat – Dubai bi jedino bila istinita ukoliko bi se odnosila na obnavljanje te avio linije za 2021. godinu, ali tu postoji velika terminološka i suštinska razlika. Dakle, ministre narodskim rječnikom rečeno: ne kitite se tuđim perjem, već radite na povećanju broja avio prevoznika i njihove frekventnosti kako biste Crnu Goru učinili dostupnijom. Ako nemate kapaciteta da osmislite nešto bolje kopirajte modele podrške i podsticaja avio kompanijama koje saobraćaju prema susjednoj državi, koja već realizuje svakodnevno letove od i ka Dubaiju", zaključio je Muratović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.