Brazil: Rekordan broj zaraženih u jednom danu
ilustracija

Brazil: Rekordan broj zaraženih u jednom danu

Brazil je registrovao 115.228 novih infekcija virusom korona, što je rekordan broj u periodu od 24 časa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Širenje virusa ponovo se ubrzava iako je pokrenuta dugo očekivanja akcija imunizacije stanovništva.

Tokom prethodnog dana, od kovida 19 umrle su 2.392 osobe.

Broj zaraženih u Brazilu u periodu od sedam dana sada je najveći u svijetu i prestigao je Indiju prošle sedmice, navodi se u podacima koje je sakupio Rojters.

Tokom vikenda pređen je broj od 500.000 umrlih od kovida 19, a u zemlji se održavaju protesti zbog načina na koji vlasti rješavaju ovaj zdravstveni problem.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, do sada je potpuno vakcinisano samo 12 odsto stanovništva. Ova akcija ubrzana je u posljednje vrijeme, a države poput Sao Paula prognoziraju da će imati vakcine za sve odrasle građane do septembra.

Administracija predsjednika Žaira Bolsonara je pod pritiskom zbog kašnjenja i navodnih nepravilnosti u nabavci vakcina. Vlasti nisu prihvatile prošlogodišnje ponude od "Fajzera", a sada su sklopile ugovor o nabavci skuplje vakcine od indijskog "Barat bioteka".

Senatska komisija pokrenula je istragu o nabavci indijskih vakcina.

Bolsonarov portparol Oniks Lorenzoni izjavio je da nije vršen nezakonit uticaj radi kupovine "Baratove" vakcine i da medikament nije preplaćen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.