Projekat ekspertske vlade propao,stanje neodrživo, dogovor neophodan
Jovan Vučurović

Vučurović ocijenio

Projekat ekspertske vlade propao,stanje neodrživo, dogovor neophodan

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović rekao je da predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić mjesecima nastupa suprotno interesima građana koji su glasali za promjene 30. avgusta.

 On je za Dan kazao da od današnjeg sastanka skupštinske većine očekuju da se prije svega utvrde činjenice i da se ne bježi od istine.

“Činjenica je da Vladu podržava samo 14 poslanika i da je takvo stanje neodrživo. Nadamo se da se neće pojaviti neko sa stavom da je to dovoljno da Vlada funkcioniše, što bi svakako bila budalaština godine”, istakao je Vučurović.

Socijalistička narodna partija (SNP) i Demos pozvali su lidere parlamentarne većine na sastanak, koji će biti održan danas, kako bi se riješila aktuelna politička kriza. Sastanku će prisustvovati, između ostalih i predstavnici DF-a, Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA.

Vučurović je kazao da Krivokapić ne želi da napravi diskontinuitet sa politikom DPS-a, što je i dovelo do ove situacije.

“Projekat eskpertske vlade je propao i sad je na parlamentarnoj većini da preuzme odgovornost. Nadamo se da će se doći do nekih zajedničkih stavova i da ćemo svi biti odgovorni pred onima koji su nas birali”, rekao je Vučurović.

Demokratski front je najavio bojkot parlamenta nakon smjenjivanja ministra pravde Vladimira Leposavića i rezolucija o Srebrenici.

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar očekuje da sastanak protekne mirno.

“Sve zavisi od toga kakvi će biti zahtjevi i predlozi. Nadam se da će doći do dogovora parlamentarne većine”, kazao je Konatar za Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.