SDP poziva političke partije na postizanje evropskog konsenzusa

SDP poziva političke partije na postizanje evropskog konsenzusa

U Crnoj Gori smo svjesni duboke krize u kojoj se država nalazi, kazala je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković na današnjoj pres konferenciji te partije.

Ona je rekla kako jedino dijalog može dovesti do postizanja konsenzusa te da su sve snažnije i otvorenije aktivnosti ekstremnih struktura koji
podržavaju politiku nacionalizma.

“SDP na djelima uvijek pokazuje ono što govori”, rekla je Vuksanović-Stanković, prenosi Mediabiro.

Ona je naglasila da se ispostavilo da ova Vlada nema ni "e" od ekspertske te da ne vidi niti jednu pozitivnu stranu u radu Vlade u proteklih 200 dana.

„Još nemamo zakone koji su bili obećani u predizbornoj kampanji. U predizbornim porukama bilo je naglašeno da ce biti usvojen Zakon o porijeklu imovine a još uvijek ga nema. Imamo samo kleronacionalističku politiku“, ističe ona.

Zamjenik predsjednika SDP-a Borislav Banović rekao je da je Crna Gora Pred institucionalnom blokadom.

„Svi smo svjesni krize, svjesni smo da su zastale evropske integracije,  nekom smislu smo i nazadovali. Protesti su sve češći i ta usijana
situacija može dovesti do mnogo neprijatnijih dešavanja“, rekao je on.

Saopštio je kako danas izlaze sa predlogom kojim će pokušati da probude političku volju.Naglasio je kako nijednu partiju nijesu izdvojili iz dijaloga.

“Ponuda je iskrena i otvorena i važi za sve parlamentarne partije. Pitanje je koliko su sve partije zainteresovane za tu ponudu”, naglasio je Banović.

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković rekao je da SDP upućuje javni poziv za postizanje evropskog konsenzusa.

„Tiče se postizanja dogovora oko načina funkcionisanja institucija sistema. Neophodno je postići dogovor i oko reforme izbornog zakonodavstva.  Konsenzus je neophodan da se izađe iz krize da zemlja krene dalje“, kazao je on.

Dijalog bi, ističe, podrazumijevao i dogovor oko socio - ekonomskih pitanja. Neophodno ga je, smatra, otpočeti što prije na nivou političkih partija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.