GPCG: Retrogradne priče o prošlosti mladi ni ne poznaju niti ih zanimaju, i onda bivaju zloupotrijebljeni
ilustracija

GPCG: Retrogradne priče o prošlosti mladi ni ne poznaju niti ih zanimaju, i onda bivaju zloupotrijebljeni

Građanski pokret Crne Gore je treći put koji je potreban jer su nam rezultati dosadašnjih aktera političke scene takvi da nas je zahvatilo ekonomsko, kulturno i sociološko beznađe. U ambijentu simbioznog srastanja dva vodeća politička toka, koja su vremenom ili usisavala ili proizvodila instant političke partije radi privida demokratije i parlamentarnog pluraliteta, ne zna se više da li je i dalje kao što je bilo ili se nešto zaista desilo 30. avgusta, saopšteno je iz Građanskog pokreta Crne Gore(GPCG).

Kako navode iz GPCG, identitetska pitanja su nakon referenduma 2006. samo fiktivno rješavana, nestručno i kompromisno, bez utemeljenja u nauci i struci, utemeljenja u religijskim kanonima, jer nije bilo stvarnog i iskrenog dijaloga između političkih eksponenata naših raznovrsnih etnosa koje GPCG vidi kao bogatstvo i prednost.

"U trenutku nikad većih podjela, fiktivnih, kreiranih zarad ličnih ili partitokratskih interesa poraženih i nekih novih “pobjednika” ukazuje se potreba za novim, modernim pogledima i politikama, novom i drugačijom kulturom dijaloga i novim sadržajima", navode iz GPCG.

Ističu da dolaze nove generacije vaspitane na novim tehnologijama i novim vrijednostima lako dostupnim kroz upravo te tehnologije i "mi se njima moramo prilagođavati".

"Retrogradne priče o prošlosti mladi ni ne poznaju niti ih zanimaju, i onda bivaju zloupotrijebljeni, ili odlaze drugdje, upravo oni – mladi, onaj naš najljepši i najvažniji ili nam lutaju bez posla i nerijetko odu stramputicom kojoj svjedočimo u poslednjih desetak dana kada nam je ugašen jedan mladi život u Nikšiću.Naš pogled mora biti usmjeren u budućnost, u kreiranje uslova za život dostojan življenja kroz mogućnost zaposlenja na bazi znanja i sposobnosti, otvaranja novih prostora za ekonomski napredak kroz evro-atlantske integracije, brižljivo čuvajući i njegujući, kroz razvoj nauke i kulture, sopstveni identitet; moramo čuvati životnu sredinu, eksploatisati prirodne resurse u mjeri koja neće narušiti njihovu autohtonost i potencijal za obnavljanjem, i uređivati prostor planski i u skladu sa naprednim evropskim trendovima koji poštuju upravo zakone čuvanja životne sredine za buduće generacije; moramo obezbijediti energiju koja neće škoditi prirodi, biljnom i životinjskom svijetu, jer ima načina za sve, pametnom politikom", poručuju iz GPCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.