Suada Zoronjić, pozitivan primjer kako političari trebaju zastupati interese građana
Zoronjić

Suada Zoronjić, pozitivan primjer kako političari trebaju zastupati interese građana

Poslanica GP Ura Suada Zoronjić primjer je kako se radi za napredak i razvoj svog grada i svog kraja. Zoronjić je Amandmanima za koje su njene kolege poslanici glasali vratila najvažnije turističke projekte na dnevni red i omogućila da učenici škole u Nedakusima u 21. vijeku mogu redovno da obavljaju sportske aktivnosti u fiskulturnoj sali. Iako je u Bijelom Polju druga partija na vlasti, poslanica Zoronjić se nesebično i bez revanšizma u skupštini izborila za dupliranje investicija za projekte skijališta Smiljača , projekat Đalovića pećina i dodatno, izgradnja fiskulturne sale u školi Nedakuse, u kojoj je radila kao prosvjetni radnik.

Iznošenje poslanice Suade Zoronjić u skupštini, pratili su preko TV između ostalih i Bjelopoljci, koji su joj zahvalni na svemu što je učinila za svoj grad i koji će znati to da vrednuju i cijene.

Podsjetimo, većinom glasova Skupština Crne Gore je na prekjuče održanoj sjednici usvojila Amandmane poslanice GP URA Suade Zoronjić na Budžet za 2021. godinu kojima su tražena dodatna sredstva za izgradnju fiskulturne sale u OŠ "Nedakusi" u Bijelom Polju i obezbjeđivanje sredstava za nastavak izgradnje Ski centra "Cmiljača"  i valorizaciju Đalovića pećine.

Zoronjić je obrazlažući Amandmane kazala da  je OŠ "Nedakusi" jedina bez fiskulturne sale u Opštini Bijelo Polje. Za tu namjenu je zatražila je iz budžetskih sredstava, da se opredijele sredstva u iznosu od 500.000 eura.

"S obzirom da sam u toj školi radila duži vremenski period, vidjela sam su muku i patnju kojom se nose ta djeca i ti učenici i znam kako je pohađati fiskulturu zimi, i kada pada kiša, snijeg. Uslovi su nemogući i jako je bitno da se određena sredstva opredijele. Smatram da učenici OŠ "Nedakusi" u Bijelom Polju u 21. vijeku zaslužuju bolji tretman i smatram da su trenutno diskriminisana", navela je Zoronjić u Skupštini. Za ovaj Amandman glasalo je 50 poslanika, bez glasova protiv i bez uzdržanih.

Zoronjić je Amandmanom zatražila dodatna sredstva za projekat valorizacije Đalovića pećine i izgradnju Ski centra Cmiljača.

U obrazloženju je podsjetila da su u pitanju dva izuzetno značajna infratsrukturna projekta koja su započeta u Bijelom Polju a za čiji nastavak je zatražila još dva miliona za projekat Đalovića pećine, uz predviđenih 2 ipo miliona eura. Zoronjić je zatražila i 1.950.000 eura za nastavak izgradnje Ski centra "Cmiljača", za koji je Vlada bila predvidjela sega 68.000 eura. Poslanici su i ovaj Amandman podržali s a48 glasova Za.

Poslanica Zoronjić pokazuje  kako predstavnik naroda konkretno brine o interesu građana i očigledno opravdava povjerenje koje su joj građani i sugrađani uskazali na izborima i radi za doborbit naroda bolji i kvalitetniji život građana. Njen primjer pokazuje i da nam je potrebno više ovakvih političara, koji se i pored toga što je druga partija na vlasti u Bijelom Polju, zalaže za ulaganje, napredak i razvoj dokazujući time da radi za narod i zajednicu.

Izlaganje Zoronjić možete pogledati ispod:

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.