DPS: Neustavnim potezima i manipulacijama kroz MVP, Vlada srozava ugled države
Demokratska partija socijalista

DPS: Neustavnim potezima i manipulacijama kroz MVP, Vlada srozava ugled države

Kršenje Ustava, već je postalo uobičajen obrazac funkcionisanja Vlade Crne Gore, pa nas tako uopšte ne čudi ni njihova skandalozna namjera da, mimo saglasnosti predsjednika države, diplomatsko-konzularna predstavništva od država traže agreman za ambasadore, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Poručuju da to samo govori koliko je aktuelna Vlada, na čelu sa "odumirućim" Ministarstvom vanjskih poslova, spremna da našteti međunarodnom ugledu Crne Gore, ali i kakvi su njihovi kapaciteti za kohabitaciju.

"Koliko poštuju samu državu i njene građane, već su dovoljno rekli i predlažući pojedina lica za ambasadore i članove diplomatskih misija. Nedavno smo imali prilike da vidimo kakve kvalifikacije preporučuju neku osobu da bude izaslanik ministra, i ta informacija je bila prilično poražavajuća za našu diplomatiju i ugled nadležnog ministarstva", rekli su iz DPS-a.

Jasno je kako ističu da je nova vlast tendenciozno i revanšistički, od samog početka, razbijala kvalitetnu i stručnu diplomatsku mrežu Crne Gore.

Najnovijim postupkom dodaju iz DPS-a, otvoreno su krenuli u potpuno srozavanje ugleda države u pojedinim partnerskim zemljama.

"Kao i sve u ovoj državi, i ambasadorska mjesta su postala stranački plijen kojim konstituenti ove vlasti pokušavaju da namire svoje nezajažljive apetite za funkcijama. Priča o visokim diplomatskim predstavnicima države, kao i sve ostalo, nažalost za njih su samo dio političke trgovine i ucjena, zasnovanim na takmičenju ko će uhljebiti više partijskih kadrova i članova porodica, i obezbijediti im život u inostranstvu o trošku građana", zaključuje se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.