CGO osudio dodjelu diploma

CGO osudio dodjelu diploma "Luča" u crkvi, prekršene mjere, diskriminisan dio učenika

Centar za građansko obrazovanje oštro je osudio postupanje čelnika Opština Kotor, koji su današnju svečanost dodjele diploma 'Luča' i poklona maturantima i polumaturantima osnovnih i srednjih škola iz Kotora, upriličili u jednom od vjerskih objekata.

Tom prilikom, evidentno su, navode iz CGO,  prekršene i važeće mjere koje je donijelo Ministarstvo zdravlja Crne Gore .

"Pozivamo nadležnu inspekciju da kazni odgovorne za kršenje mjera, a resorno Министарство просвјете, науке, културе и спорта Црне Горе da zauzme jasan stav u vezi ovog događaja, te pokrene postupke za utvrđivanje eventualne odgovornosti direktora i nastavnika koji su iskazali saglasnost sa ovim činom lokalne vlasti", naveli su iz CGOa,

CGO ponovo apeluje na nadležne da poštuju pozitivne propise i da se uzdrže od postupaka kojima se stvara segregacija među učeničkom populacijom, uz diskriminaciju dijela učenika po vjerskoj osnovi.
 

20030045339486179785187109130343363825005024n

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.