Demokrate Crne Gore

Demokrate poručile

"Nerealno očekivati da vlast u Baru može od Sutmora da napravi elitnu turističku destinaciju kad ne može da riješi problem napuštenih konja"

Nerealno je očekivanje da vi koji ne možete da riješite problem nekoliko napuštenih konja na Maljeviku, možete od Sutomora da pretvorite prestrižnu turostički destinaciju, saopšteno je danas iz Opštisnkog odbora Demokrata u Baru.

Oni navode da s obzirom u Opštini Bar već godinama postoji potpuno iskrivljeni pogled na stvarnost, da je bijelo crno, a crno bijelo, uopšte ih kako ne navode ne čudi kada za raskopane ulice i trgove, gomile smeća i neuređenost duž kompletne sutomorske teritorije, oni saopšte da se radi o savremenoj infrastrukturi, atraktivnom šetalištu i poželjnoj turističkoj destinaciji  za visokoplatežne turiste.

"Ono što nas ipak iznenađuje jeste količina spin materijala kojima naravno bezuspješno napadaju Demokrate pokušavajući da ih okrenu protiv građana Sutomora. Gospodo, bezuspješno spinujete, a sada ćemo Vam i reći šta spada ali i šta ne spada u prevelika očekivanja, dok građanima ostavljamo da sude", navodi se u saopštenju Demokrata..

Prije svega poručuje da je realno očekivanje bilo da Sutomore u proteklih 30 godina dobije ono osnovno, vodu, struju i put.

"O tome u kakvom su stanju objekti infrastrukture najbolje znaju građani Sutomora, da ne navodimo primjere. Drugo, realno očekivanje je bilo da se građanima Sutomora u 30 godina riješi problem odvođenja otpada. Koliko ste uradili na tom polju, takođe svjedoče građani ali i razglednice nezadovoljnih turista koje će i ove sezone dominirati. Treće, realno očekivanje je bilo da se u Sutomoru izgradi bar jedan turistički kompleks u proteklih 30 godina. Maljevik i pustoš na Maljeviku svjedoče da ni to nijeste u stanju da sprovedete. Četvrto, realno očekivanje je bilo da ste sposobni da u proteklih 30 godina riještite problem napuštenih i domaćih životinja. O tome kako ste riješili ovaj problem, najbolje je upravo posjetiti “ergelu na Maljeviku”, nabrojili su iz Demokrata.

Kako navode peto i realno očekivanje je bilo da nakon što je lokalna vlast u Baru prije 7 godina najavila izgradnju trga, šetališta i marine, sada postavlja posljednji kamen kojim će sve biti završeno.

Od toga, građani u Sutomoru danas u junu 2021. godine imaju neadekvatno popločanih cca 300 m šetališta, bez zelenih površina, bez definisanih zakupa, kanti, tendi i svega ostalog što je predviđeno projektom.

Navode da bi ovako mogli nabrajati u nedogled.

"A znate šta je prije svega nerealno očekivanje koje građanima nameće vaša spin kuhinja ? Pa da vi, koji na primjer godinama ne možete da riješite problem nekoliko napuštenih konja sa Maljevika, možete Sutomore da pretvorite u prestižnu destinaciju i poželjno ljetovalište u rangu sa najpopularnijim mediteranskim lokalitetima u Italiji, Grčkoj, Hrvatskoj.

To je gospodo nerealno očekivanje i izuzetno nas raduje što su građani iz Ulice Iva Novakovića, to prepoznali i zbog čega upravo ovih dana dolaze i razgovaraju sa nama, ulažući žalbe na vaše rukovođenje opštinom, a naročito kvalitetom radova i samim projektom, zbog kojeg novom šetalištu vrlo brzo prijeti potpuni potop i urušavanje. Mještane Obale Iva Novakovića ste brutalno obmanuli i to mještani vide i shvataju", pojasnili su iz Demokrata..

Demokrate su lokalnoj vlasti u Baru poručili da ono što najbolje svjedoči rokovima govore stihovi iz pjesme Željka Samardžića "u oktobru biće u novembru, u novembru biće u decembru" ili kako bi oni to preveli u konkretnom slučaju "u aprilu biće u junu, a u junu biće u septembru".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.