Grad zasuo djelove Srbije, obijeljele oranice
Izvor: RTS

Grad zasuo djelove Srbije, obijeljele oranice

Skoro pola sata sitan grad padao je u selu Dragolj na padinama planine Rudnik u Srbiji. Kako prenosi Rts, obijeljele su oranice i voćnjaci. Tokom popodneva nevrijeme praćeno vjetrom, sugradicom i gradom zahvatilo je i topolski kraj.

Najviše štete, prema riječima predsjednika Mesne zajednice Nikole Jaćimovića, pretrpjeli su zasadi maline i šljive, ali i polja pod pšenicom u dolini Kačera.

Iz Štaba za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac kažu da će naknadno izaći na teren kako bi se utvrdilo koliku je štetu grad pričinio poljoprivredi.

Tokom popodneva, nevrijeme praćeno vjetrom, sugradicom i gradom zahvatilo je topolski kraj. U više sela opštine Topola, grad je nanio štete na zasadima mladog voća.

Protivgradna zaštita u radarskim centrima na Bukulji i Bešnjaji dejstvovala je od 15.20 do 18 časova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.