Nikolić: Jedina opstrukcija je usvajanje tužilačkog zakona kojim se ugrožava evropska budućnost Crne Gore
Miloš Nikolić, Foto: DPS

Nikolić: Jedina opstrukcija je usvajanje tužilačkog zakona kojim se ugrožava evropska budućnost Crne Gore

Jedina opstrukcija u priči sa izmjenama tužilačkog zakona je ona koja se tiče rizika sa kojim je Crna Gora suočena povodom budućnosti njenih evropskih integracija. Sve drugo je isključivo populizam, svojstven predsjedniku Skupštine i partiji iz koje dolazi, kazao je Miloš Nikolić, portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Poručuje da iza odluke predsjednika države stoje sasvim jasne poruke - od Brisela do Venecijanske komisije.

"Ukoliko kritike sa tih adresa predsjednik Skupštine doživljava kao opstrukciju, a ne kao jasno usmjeravanje Crne Gore ka evropskim vrijednostima - onda je to njegov problem, kojim će ubuduće morati ozbiljnije da se pozabavi", istakao je Nikolić, i dodao da razumijevajući političko neiskustvo i nestručnost vladajuće većine - ipak je važno da najzad shvate da ključni zakonski akti ne mogu biti donošeni uz neuvažavanje preporuka međunarodnih partnera, ili uz njihovu djelimičnu primjenu, onako kako to nekome politički odgovara.

Baš zato, kako poručuje odluka o vraćanju izmjena tužilačkog zakona bio je jedini potez koji je predsjednik i mogao preduzeti kao državnik posvećen evropskom putu Crne Gore.

"A to što su i sam predsjednik Skupštine i partije iz vladajuće većine taoci ultimatuma konzervativne strukture kakva je Demokratski front - nije ni naš, ni problem zbog kojeg predsjednik Đukanović treba da unizi sopstvenu funkciju i odgovornosti", zaključio je Nikolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.