Đukanović: Sjutra ću donijeti odluku o potpisivanju tužilačkih zakona, biće u skladu sa Ustavom
Milo Đukanović

Đukanović: Sjutra ću donijeti odluku o potpisivanju tužilačkih zakona, biće u skladu sa Ustavom

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je danas u Briselu da će odluku o potpisivanju tužilačkih zakona donijeti sjutra, po povratku u Crnu Goru,

"Već dva dana sam odsutan iz Crne Gore. Moji pravni savjetnici pažljivo sagledavaju uslove za potpisivanje donešenog Zakona o državnom tužilaštvu. Večeras nakon povratka u Crnu Goru pogledaću šta je njihovo stručno stanovište i tokom sjutrašnjeg dana donijeti odluku za koju mogu sa sigurnošću da vam kažem da će biti u skladu sa Ustavom Crne Gore", kazao je Đukanović odgovarajući na pitanje Vijesti, na zajedničkoj pres konferenciji sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Đukanović dodaje da njegovu odluku neće opredijeliti to da li će ona bila pozitivna ili negativna, uticati na proces kohabitacije.

"Dakle, već znate za moj stav da kohabitaciju ne doživljavam kao proces u kojem jedna strana treba da dokazuje svoju posvećenost tom procesu time što će pristajati na sve što radi druga strana. To nije kohabitacija. Dakle, kohabitacija jeste zajedničko djelovanje svakog u svojoj zoni odgovornosti, u interesu nacionalnih ciljeva naše države. Trudim se da tako radim sa pozicije Predsjednika Države i tako ću se ponašati i u odnosu na ovo pitanje", poručio je Đukanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.