DPS: Vlada nema autoritet, litije su šamar medicinskoj struci

DPS: Vlada nema autoritet, litije su šamar medicinskoj struci

Jučerašnja litija u Nikšiću u kojoj su koračale hiljade ljudi, bez upozorenja i reakcije nadležnih na kršenje epidemioloških mjera, šamar je medicinskoj struci koja se godinu i po dana bori nadljudskim naporima da spasi žrtve koronavirusa, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Neshvatljivo je, smatraju u toj partiji,  da SPC nije našla neki način koji je primjeren specifičnim okolnostima kako bi obilježila ovaj dan.

"Posebno ako se ima u vidu da je vrh SPC postradao od ovog virusa, da je od posljedica ove bolesti umro patrijarh Irinej, da je živote izgubilo nekoliko vladika, i nebrojano sveštenika. Javnost zna da je organizator i inicijator ovog crkvenog događaja, Vladika Joanikije, preležao virus, da je primio vakcinu i da mu to pruža dovoljnu zaštitu. Ipak, jučerašnjem događaju je prisustvovalo hiljade građana od kojih će mnogi sigurno oboljeti, i dalje širiti zarazu. Pored toga što je vladika Joanikije rekao da niko "nije lud da zabrani vjernicima pristup ćivotu tog pravoslavnog sveca", postavlja se opravdano pitanje, vrijedi li bar 1 ljudski život onoga što se juče dešavalo na ulicama Nikšića?!", navode iz DPSa.

Nažalost, konstatuju, i jučerašnji događaj pokazuje da Vlada Crne Gore nema ni minimum autoriteta.

"Očigledno da je apel ministarke zdravlja, bio neiskren i formalan. Nijesmo čuli njenu reakciju nakon jučerašnjih događaja niti bilo kakav stav nadležnih. Najgore od svega, što je autoritet onoga ko je postavio na tu funkciju, za nju primaran i svakako važniji nego javno zdravlje građana", zaključuje se u saopštenju DPSa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.