U Šavniku samo jedan brak za godinu dana, u Andrijevici se niko nije razveo
Ilustracija

Tokom 2020. godine sklopljeno 42,5 % brakova manje u odnosu na godinu ranije

U Šavniku samo jedan brak za godinu dana, u Andrijevici se niko nije razveo

U Crnoj Gori je tokom 2020. godine sklopljeno 42,5 odsto brakova manje u odnosu na godinu ranije, dok je broj razvoda manji za 6,8 odsto, pokazuju podaci Monstata.

U Crnoj Gori, u 2020. godini, sklopljeno je 2.026 zakonskih brakova, dok je broj pravosnažno razvedenih brakova 784.

"Broj sklopljenih brakova u 2020. godini manji je za 42,5% u odnosu na 2019. godinu. Statistika brakova u 2020. godini bilježi pad broja razvedenih brakova za 6,8% u odnosu na 2019. godinu", saopštio je Monstat,prenosi RTCG.

Najveći broj sklopljenih brakova je u Podgorici (607), a najmanji u Šavniku samo jedan.

"U Podgorici je razvedeno 330 brakova, dok u Andrijevici nije zabilježen nijedan razvedeni brak", saopšteno je iz Montata.

Statistika sklopljenih i razvedenih brakova ima za cilj proizvodnju podataka koji omogućavaju osnovne demografske analize stanovništva na nivou Crne Gore ili opština.

"Podaci predstavljaju osnov za izračunavanje niza analitičkih demografskih indikatora", saopštio je Monstat.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.