Beranska policija uhapsila četiri osobe zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, droga i prekoračenja brzine
Ilustracija

Uprava policije objavila

Beranska policija uhapsila četiri osobe zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, droga i prekoračenja brzine

Beranska saobraćajna policija je lišila slobode četiri osobe zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

"Slobode je lišen vozač V.L. (39) kod kojeg je kontrolom utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu. Osim toga, ovo lice je upravljalo neregistrovanim vozilom. V.L. je uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden nadležnom sudiji za prekršaje koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, 150 eura novčane kazne, 3 kaznena boda, kao i zabranu upravljanja putničkim motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca", kazali su iz Uprave policije.

Takođe, policija je kontrolisala vozača S.M. (29) te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod dejstvom opojnih droga i zbog ovoga prekršaja on je lišen slobode i priveden nadležnom sudu. Izrečena mu je zatvorska kazna u trajanju od 15 dana, 3 kaznena boda, te zabrana upravljanja putničkim motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca.

Zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, kao i pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,46 g/kg slobode je lišen A.R. (43). On je priveden nadležnom sudiji koji mu je izrečekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, kao i novčanu kaznu u iznosu od 300 eura.

"Sankcionisan je i vozač N.N. (25) koji se upravljajući vozilom kretao brzinom od 123km/h na dijelu puta gdje je maksimalna ograničena brzina kretanja 50 km/h. Saobraćajna policija Centra bezbjednosti Berane je ovo lice lišila slobode i privela ga nadležnom sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 150 eura, te 2 kaznena boda", zaključuje se u saopštenju UP-a.

Službenici Centra bezbjednosti Berane će i u narednom periodu nastaviti sa ovakvim aktivnostima sa akcentom na kontrolu vozača koji čine najgrublje prekršaje u saobraćaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.